sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Alkukesää

Alkukesä on ollut melko haipakkaa, joten blogissakin on ollut hiljaista (vaikka ne uudet koneet nyt omistankin). Nyt alkaa uusi työmatka tuntumaan tutummalta  ja ensimmäinen kolmesta lomapätkästäkin  jo häämöttää. Koululaisella alkoi kesäloma juuri suurimpien kiireiden aikaan. Olisin halunnut leipoa kakun  ekaluokkalaisen kesäloman ja hienon todistuksen kunniaksi, mutta se ei vain onnistunut. Seuraava sunnuntai oli kuitenkin vapaata koko perheellä ja katettiin lasten kanssa ulos kunnon aamupala. Sämpylät tein Sikke Sumarin ohjeella. Sämpylät olivat kyllä herkullisia, mutta suolaa laitan silti seuraavalla kerralla vähemmän. Pitäisi useammin panostaa aamupalaan vähän enemmän.Ompelukoneetkin ovat kyllä surisseet aina sopivan hetken koittaessa. Varsinkin nyt viileämmillä ja sateisimmilla säillä on malttanut olla sisälläkin. Poika sai pari päivää sitten kauan haaveilemansa hupparin. Tilaus hupparista on tullut jo aikaa sitten. Vaatimuksena oli huppu, jonka saa kiinni ylös asti. Tätä on nyt sitten pidetty jatkuvasti ja esitelty kaikille naapurin isäntää myöden. "Hei, mullon uus huppari. Äiti teki sen. Ja tään hupun saa näin." En ole kyllä itse täysin tyytyväinen lopputulokseen, mutta pojalle kelpaa ja se lienee pääasia. Metsolasta ostettu kangas on lojunut nurkissa jo useamman vuoden ja sen riittävyyden kanssa oli nyt vähän ongelmaa. Huppuun piti laittaa osa toista väriä ja liekö siinä syy, että hupusta tuli vähän outo... Velourhousut tein hupparin kaveriksi sävy sävyyn.
Viime kesänä istutetut lahjaksi saadut juhannusruusut kukkivat jo. Kiitos ruusuista asianomaisille! :)Kasvimaalta saadaan kohta ainakin salaatti- ja sipulisatoa. Onneksi ei halla näihin vaikuttanut. Miehen istuttamat potut taitaa olla menetetty.Mansikkasatoa ei taida tänä vuonna tulla juurikaan. Talvella kauriit penkoivat niitä ja suuri osa taimista ei herännyt ollenkaan. Harmi. Muutama kukka kuitenkin löytyy.

Viinimarjoissa on silti hyvät raakileet.


Viime keväänä istutetut omenapuut kukkivat jo pari viikkoa sitten. Jospa saataisiin edes vähän omenasatoa, vaikka harmiksemme yksi puu kukki eri aikaa muiden kanssa.

Olenhan minä ommellut hupparin ja housujen lisäksi muutakin. Aika näyttää saanko kuvattua niitä ja laitettua tänne asti. :)

3 kommenttia:

 1. Ihania puutarhakuvia! :) Monenmoista satoa tulossa.. Ja tuo aamupala näyttää kyllä niin herkulliselta.

  En ihmettele, että huppari oli mieluinen. Mikä sen mukavampaa kuin piiloutua ihan kokonaan. :)

  VastaaPoista
 2. Vähän täällä jo ooteltukin, että eikö jo uusia koneita ole testattu?;) Mistä olet ottanut tuon housukaavan? Jotain tuon tapaisia taskullisia housuja voisin pojille ommella collegesta, kun näyttää taas olevan useammissa housuissa polvet puhki...-Taina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmmm... Ei oo kyllä mitään muistikuvaa housukaavan alkuperästä. Tainnut kulkee jo pitkän aikaa mukana ja sillä on kyllä "eräätkin" housut tehty.

   Poista