sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Vappu
Meillä on tehty munkkeja ja simaa. Ja itketty sokerisormia.

Ensimmäistä kertaa kokeilin myös lihapiirakoiden tekoa samoilla tulilla munkkien kanssa. Ohjeen taikinaan nappasin Ullan blogista. Tosin laitoin taikinaan pelkästään hiivaleipäjauhoja. Leivoinkin ne vähän ohjeesta poikkeavalla tavalla. Pyörittelin taikinasta ensin "sämpylöitä" ja annoin kohota. Sitten kippasin sämpylän nurin ja taputtelin litteäksi, lisäsin täytteen ja puristelin sormilla kiinni. Hyvin pysyi kiinni paistonkin ajan. Täytettä jäi ja seuraavana päivänä tein lihapiirakoita jo vähän lisää. Niiiin herkullisia! Kuori oli tuoreena mukavan rapsakka. Näitä teen varmasti uudelleenkin. Tosin tämäkään herkku ei taida kuulua kovin terveellisiin ruokiin, mutta saahan sitä joskus herkutella...Vappunauhaa kartongista.

Meidän lasten ensimmäiset foliopallot. Näistä jäin itse lapsena paitsi, joten olin nyt melkein yhtä innoissani kuin he.
Vappupallo pysyy vasurissakin. ♥

Mitä 6-vuotias ostaa omilla rahoillaan? Kukkien siemeniä, tietenkin. Toivon niin, että nämä joskus kukkisivat.

6 kommenttia:

 1. Vappupallo pysyy vasurissakin -kuva on niin kaunis ja herkkä, että tädillä tuli kyyneleet silmiin ja tuli mieletön ikävä poikaa! <3

  Upeat vappunauhat teillä kyl! Ja ihana nähdä, että neiti Kuusveen kukat ovat itäneet hyvin :)

  VastaaPoista
 2. Liikuttava kuusivuotias kukkineen!
  Toivotaan todella, että kasvaa kauniita kukkia.

  Teidän munkeissa on isommat reiät kuin meillä. :)
  Ja me ei vieläkään ostettu foliopalloja, vaikka toiveita sateli enkä minäkään ole niitä pienenä saanut... ehkä ensi vuonna.

  VastaaPoista
 3. Ihan paras tuo vasurikuva <3
  Ja kyllä takuulla tulee neidille hienot kukkaset! :)

  VastaaPoista
 4. Vappunauhat on hienot ! Paljon hienommat kuin perinteiset serpentiinit, joita en koskaan saa laitettua nätisti. Fiskarsit on tainneet olla kovassa käytössä.

  Ihania kuvia oot ottanut. Ootko saanut uuden kameran ? Vasurikuva liikutti täälläkin... Ja nuo kukan alut; niin herkät ! Toivotaan tosiaan, että saatte ihailla kesällä niissä kukkia.

  VastaaPoista
 5. Hanski, :) Neiti on ollut hyvin ahkera kukkien kasvattaja, pitää vähän toppuutellakin kasteluintoa.


  Maria, ihmettelin itsekin isoja reikiä. Tein taikinasta tosi pieniä pallosia. Litran taikinasta leivoin lähes sata munkkia eli siinä lienee reikien salaisuus. Ehkä olisi voinut tehdä vähän isompiakin. Tulee nimittäin aina syötyä vähintään kaks...

  kehrä, en ole ollenkaan niin varma noista kukkien aluista. Mutta jospa tytöllä olisi kuitenkin vihreämpi peukalo kuin äidillään.

  Hanna, naps naps, tosi kätevät ne Fiskarsit. :) Hauskaa ja helppoa hommaa noiden nauhojen teko.

  Ostettiin tuo digijärkkäri vähän ennen joulua. Onhan se paljon mukavampi kuvailla, vaikka taitoa ei kyllä vielä paljon ole. Täytyy toivoa, että silmä kehittyy... :)

  VastaaPoista
 6. Täällä peukut pystyssä kukkimisen suhteen!

  Ja tuo vasurikuva...

  VastaaPoista