perjantai 25. kesäkuuta 2010

Valkoista ja vähän vaaleanpunaistakin16 valkoista vaatekappaletta. Erittäin käytännöllistä lapsiperheessä. Silti jotenkin näin kesällä olisi kiva pitää lapsilla valkoisia vaatteita. Mutta koska ne saattavat olla ihan kertakäyttökamaa, ei niitä kovin paljoa ole raaskinut käyttää. Parempina vaatteina vain. Nyt sain yhden (tai korkeintaan kahden) valmiin vaatteeen hinnalla koko läjän. Kankaat ostin yllättäen r-collectionilta euronkankaan resoria lukuunottamatta. Samalla yritin opetella ja saada rutiinia tuohon kanttaukseen. Yllättävän nopeasti nuo ompelin. Helpotti kummasti, kun ei tarvinnut vaihdella koneista lankoja. Näitä vaatteita aion raaskia käyttää ihan arkenakin.

Mitenkähän ne saisi pysymään valkoisina? Olisiko kellään antaa neuvoja? Itse olen käyttänyt tahranpoistoaineena ihan jotain Prisman hyllyltä löytyvää myrkkyä. Se ei kyllä tee täydellistä jälkeä. Oiskohan jotain parempaa? Anoppi liputtaa Super10:n nimiin. Sitäkin voisi tietenkin testimielessä purkin ostaa. Vai oiskohan vanha kunnon Tabort parasta? Sitä ei ole tullut käytettyä vuosiin. Ideoita?

Ettei ihan värittömäksi menisi, niin laitetaan vielä kuva tyttöjen raitamekoista. Nuoremmalle neidille ei kyllä riittänyt kangasta ihan mekoksi asti, olkoon se sitten vaikka tunika. Kaavat piirsin itse, mutta otin mallia tytöille viime kesänä ostamistani Me & I -mekkosista. Kankaat ostin r-collectionilta, tällä kertaa ihan pakalta, mutta eipä tainnut montaa euroa tuokaan kangas kustantaa. Värit eivät näy kuvassa oikein selkeästi, mutta vaaleanpunaista ja ruskeaa siinä on.

4 kommenttia:

 1. Meillä on jonkun verran H&M Logg malliston valkoisia paitoja. Aika hyvin ovat valkoisina pysyneet. Hankaan tahrat sappisaippualla ja laitan likoamaan. Siitä nakkaan pyykkikoneeseen. Jos on erityisen paha, niin hinkaan vielä lisää sappisaippuaa ennen koneeseen laittoa. Vielä ei ole tarvinnut kloorivalkaisuun ryhtyä.

  VastaaPoista
 2. Wau! Oletpa ommellut! Nuo raitamekot ovat aivan ihanat. Mistä löysit kankaan?

  VastaaPoista
 3. Löysin tieni blogiisi vahingossa :)
  Ihania valkoisia vaatteita! Niin puhtaan raikkaita!
  Itse rakastan valkoista <3
  Meillä myös kova sana on sappisaippua ja kerran viellä sappisaippua :)
  Pinttyneet, tahraiset valkoiset vaatteet saavat takaisin säihkyvän valkoisen värin kun laitan ne pesukoneeseen pesuun kloriitin kera. Ja kyllä tulee puhdasta jälkeä ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista!

  Kankaan ostin siis jälleen r-collectionin tehtaan kangasmyymälästä. Siellä kannattaa kyllä käydä vaikka ihan asioikseen.

  VastaaPoista