perjantai 4. kesäkuuta 2010

Mekko ja lappuhaalaritTämä mekko odotti kahden napin ompelemista muutaman kuukauden. Voiko kukaan olla näin saamaton? Onneksi mekko vielä mahtuu pikkuneidille.

Yläosassa on vuorena marimekon muijaa:


Poika sai lappuhaalarit samaan tyyliin. Ompelin nämä mekon jälkeen, mutta napit sain kiinnitettyä aikaisemmin, koska housut piti saada käyttöön. Tosin nämä olisivat varmasti paljon paremman näköiset lapsella, joka kävelee. Meidän 2,5-vuotias poika liikkuu vielä ryömien ja viihtyy paljon sylissä ja haalareiden lappuosa nousee silloin rumasti "pussille". Toivottavasti poika oppisi kävelemään niin pian, että mahtuisi vielä näihin pöksyihin. Nyt hän välillä (vahingossa) seisoo pieniä hetkiä ilman tukea. Puita vasten kävelee ja seisoskelee paljon tuolla tavalla selkä seinää vasten, niin kuin kuvassakin.

4 kommenttia:

 1. Ihania molemmat! Millä kaavalla olet tehnyt nämä? Olis kiva tehdä meidän neidille päikkäriin syksyksi sekä hame että housut ja tuo kaava olis jotakuinkin täydellinen. ♥

  VastaaPoista
 2. Onpas kivat :)
  Ihailen sun pitkäjänteisyyttä tehdä tuollaisia "monimutkaisia" vaatteita :) Ehkä minäkin joskus uskaltaudun kokeilemaan... Tyllille olis kyllä kiva tuollainen liivihame.
  Terkkuja sinne koko porukalle!

  VastaaPoista
 3. Upea mekko ja haalarit ja niin siististi tehty :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista!

  NorppaStiina, otin kaavan kai jostain Ottobresta. Yritin etsiä kaavaa, mutta en löytänyt mistään. Siihen olen varmaankin merkinnyt lehden, josta kaava löytyisi. Mutta ilmoittelen sen, jos/kun kaava löytyy. Se oli siis mekon kaava, josta tein ensin mekon ja housut sitten sovelsin samasta kaavasta ja jostain valmiista housuista.

  Ja kyllä se H sultakin onnistuisi "monimutkaisten" vaatteiden teko. Vähän se enemmän vaatii aikaa (ja kärsivällisyyttä), kun kaavat piirtää, osat leikkaa ja tukikankaat silittää. Mutta itse ompelu on sitten nopeaa ja helppoakin verrattuna siihen, että itse soveltelee. Mutta sulta onnistuukin kaikki soveltaminen ompelussa paljon paremmin kuin mulla. Minä tykkään ottaa varman päälle, vaikka se joskus työlästä onkin.

  VastaaPoista