keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Wappua!


Vappua vietettiin ihan perinteiseen tapaan räntäsadetta katsellessa sekä munkkia ja lihapiirakkaa syödessä... Munkkeja ja lihapiirakoita innostuin paistamaan ennen vappua kahteen otteeseen. Joka vappu se yllättää helppoudellaan. Lämpömittari on muuten oiva apuväline siihen touhuun. Ennen ajattelin, että vain uusavuttomat tarvitsevat munkin paistamiseen lämpömittaria. Mutta nyt vedän kyllä ajatukseni takaisin ja myönnän, että se on kätevä varmasti jokaiselle munkinpaistajalle. Se nopeuttaa, helpottaa ja takaa onnistumisen.

Tämän vapun myötä olen kuulkaas kaiken lisäksi saumuriton ompelija. Laitoin sen illalla toriin myyntiin ja tänään se vietiin lähes käsistä. Ostajia oli jonoksi asti. Toivottavasti siitä on iloa uudelle omistajalle. :) Ja toivottavasti minä saan pian uuden pelin. :)

4 kommenttia:

 1. Ai että herkulta näyttää lihapiirakka, pitäisi kokeilla itsekin! Meillä isäntä unelmoi lämpömittarista mutta vielä on menty ilman. Huomenna paistetaan toinen munkkisatsi ja sitten onkin taas vuoden rasvankäryt haisteltu. Onnea saumurittomuuden johdosta, täällä kävi vähän samoin mutta me olemme nyt kiukaattomia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilehan ihmeessä lihapiirakoiden tekoa. Herkkua kyllä ovat! Ja hommaa lämpömittari miehelle joksikin lahjaksi. Siitä on apua yllättävän monessa keittiöpuuhassa.

   Poista
 2. Voi että nuo itse tehdyt lihapiirakat on hyviä:) Lapsuudenkodissa äiti niitä monesti leipoi. Minun ei ole tullut vielä tehtyä mutta pitäisi joskus kokeilla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppoja ovat tehdä erityisesti munkin paistamisen yhteydessä, kun rasva on muutenkin kuumana. :) Ei muuta kuin leipomaan.

   Poista