perjantai 24. toukokuuta 2013

Karnaluks ja uudet koneet


Niinhän siinä sitten kävi, että napsahti. Ostoskorista löytyi uusi saumuri (Bernina 1150MDA) ja  peitetikkikone (Bernina 009DCC) sekä lisäksi muuta pientä sälää: neuloja, lankoja, pyöröleikkuri, leikkausalusta...). Huh heijaa! Palkkapäivää odotellaan nyt malttamattomana...

Olen ollut kaikinpuolin tyytyväinen kauppohin. Karnaluksista sain loistavaa palvelua. Sähköposteja vaihdettiin suomen kielellä ja yhteydenottoihin reagoitiin aina nopeasti. Tilauksen tein myös sähköpostitse. Tein tilauksen myöhään torstai-iltana. Perjantaina  tuli lasku, jonka maksoin lue:mies maksoi saman tien. Maanantaina tuli viesti, että tavara on laitettu postiin ja keskiviikkoaamuna auto ajoi pihaan tuoden paketin. Eli neljässä arkipäivässä oli tavara perillä. Toimituskulut ovat 10 euroa tilauksen koosta riippumatta. Minulta eivät tosin perineet sitäkään. Liekö vahinko vai seuraus moponi karkaamisesta...!?! Mutta kyllähän minä pitkä pennin säästin siihen nähden, että olisin ostanut koneet Suomesta. Seli seli...

Nyt olen pari viikkoa tutustellut koneisiin. Aikaa on ollut ompeluun harmittava vähän. Jotain on kuitenkin saatu jo aikaan. Ai että, kuinka keveästi saumuri hurisee kankaan paksuudesta riippumatta. Jälkikin on ollut moitteetonta koko ajan. Vielä en ole ehtinyt ommelvalikoimaan tutustua laajemmin, mutta ainakin perussaumaus sujuu leikiten.

Peitetikkokone on vaatinut vähän enemmän paneutumista. Ei ihme, sillä en ollut koskaan aikaisemmin peitetikkokonetta nähnytkään. Vielä on säädöt vähän hakusessa, mutta opin uutta koko ajan. Paksujen kankaiden ja kanttausten ompelu on sujunut paremmin kuin ohuiden kankaiden ompelu. Aion kesyttää koneen siihenkin.

Kaapissa kauan pyörineitä kankaita olen käyttänyt harjoitteluun. Ja tässä osa harjoittelutöistä: 

12 kommenttia:

 1. Onnittelut uusien koneiden omistajalle! Kyllä nyt kelpaa :)

  VastaaPoista
 2. Ei jää nyt ainakaan vehkeistä kiinni ompelut! :-D Jokatoukokuisella Tallinnanreissullani kävin Karnaluksissa muutaman opiskelijan kanssa ja kuolasin siinä saumurihyllyllä. Tulin kuitenkin samaan lopputulokseen kuin tähän saakka ennenkin: en taida ommella ihan niin paljoa jotta ansaitsisin uuden saumurin. Katotaan kauanko tää kestää... Onnea siis sinulle ja uusille koneille, olet ne ansainnut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin saumurikaupoille sinäkin! Harrastuksiin menee välillä rahaa. Ei kaikkea kannata aina ajatella liian järkevästi. (ihan itsellenikin tässä samalla vielä vähän perustelen tätä tuhlausta...)

   Poista
 3. Onnea koneille ja koneen omistajalle. Ei muuta ku koneet pörisemään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän ne pöriseekin. Kummityttösi meinaa vaan välillä "säätää" liian paljon sen kaiken pörinän keskellä...

   Poista
 4. Onnea uusien koneiden omistajalle! Hienoja vaatteita ja siistiä jälkeä!

  VastaaPoista
 5. Onnea uusista koneista! Nyt vain surruuttelemaan lisää :)

  VastaaPoista
 6. Vau! Niin onnellinen sun puolesta. :)
  Onkohan niillä menny yks ilmastointiteippirullaki tuon paketin teippaamiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teippiä ei oltu kyllä säästelty. Pitäiskö meidän pitää joskus joku ompeluviikonloppu. Miehet hoitais lapset ja me ommeltais. ;) Mutta kyllä sunkin kannattaa harkita saumurin uusimista ja peitetikkikoneen ostamista! Pois en enää antais kumpaakaan vekotinta. Niin käteviä!

   Poista