sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Runoratsuja ja jeeppejä

Piiitkästä aikaa olen tarttunut taas ompelupuuhiin. Mukava on ollut huomata, että ei se taito ole mihinkään ruostunut, vaikka ei hetkeen ole resoreita ehtinyt ja jaksanut venytelläkään. Selia Shopin  runoratsukangas oli  pitkästä aikaa sellainen "pakko saada" -kangas. Useat lastenvaatekankaat ovat nykyään jotenkin liian kirjavia minun makuuni.  Ensimmäisestä runoratsuerästä myöhästyin ja kerran sitten sattumalta huomasin, että uusi erä oli tullut myyntiin. Ja heti lähti puoltoista metriä tilaukseen.

Hetki sitten arvostelin erään yrityksen asiakaspalvelua, mutta tästä yrityksestä en voi sanoa samaa. Selia Shopista sain aivan erityisen hyvää asiakaspalvelua. :) Ja kangaskin vaikuttaa oikein laadukkaalta paksulta joustofroteelta.

Neideistä keskimmäinen ja pienin saivat kankaasta liivimekot. Toiseen kanttasin resorin helmaan, koska pituus olisi jäänyt muuten vähän knaftiksi. Kaavat molempiin omia sovelluksia. Pienimmälle tein bodyn koossa 80cm. Kaavan piirsin tähän valmiista Metsolan bodysta.


Ja koululaiselle tunika koossa 134/140. Ehkä vielä vähän kavennan tätä, niin näyttää paremmalta hoikkeliinin päällä. Tätäkin kaavaa voisi sanoa kai jo omaksi. Se on kasvanut pikkuhiljaa kankaita leikellessä jostain 116 senttisestä Ottobren raglanhihaisesta paidan kaavasta.Ja poitsulle Jeeppejä Metsolan trikoosta. Kankaat ostin joskus aikoja sitten alesta. Nettikaupassa käydessäni huomasin, että uusia kankaita oli tullut taas myyntiin. Heidän uudet  Sirkushevoset muistuttavat mielestäni vähän liian paljon Selia Shopin runoratsuja. Ja tästä tulikin mieleeni tämä huomio Metsolan bambeista... Hmmmm, tarkkuutta, sanoisin minä. ;)
10 kommenttia:

 1. Ompas kertakaikkisen ihania ompeluksia. Voi kun itekkin osaisin:(

  VastaaPoista
 2. Kivoja vaatteita ja vaikeita tekijänoikeuskysymyksiä. Kieltämättä tuli minullakin runoratsut mieleen metsolan uutuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eihän ne ratsut ihan samanlaisia ole, eikä varmasti mitään laitonta siinä mielessä ole tuo ideoiden kopioiminen. Mutta varmasti kannattaisi kiinniittää asiaan enemmän huomiota. Kyllähän nämä vähän maineeseen vaikuttavat.

   Poista
 3. Jepjep, samaa olen miettinyt.
  Itse löysin taannoin kirpparilta ruskeaa Finlaysonin apilakuosia (70-luvulta), tuli heti mieleen Metsolan apilakuosi. Tilannetta ei parantanut lainkaan se, että löysin vain pari viikkoa sen jälkeen Finlaysonin apilakuosia vihreäpohjaisena. Asiaa tutkittuani huomasin, että Finlayson on valmistanut kangasta myös keltapohjaisena. Tadaa, tasan samat värit (ruskea, vihreä, keltainen) löytyvät myös Metsolan apilakangasvalikoimasta! Mautonta. Todella mautonta.
  Tähän kun lisää bambi-kopioinnit ja runoratsukopioinnit väreineen, kaikkineen, niin enpä oikein tiedä mitä sanoa. Kehua nyt ei ainakaan voi. -hanski-täti-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mautonta kyllä, mutta olen silti sitä mieltä Metsolalla on varmasti paikkansa lastenvaate-/kangasmarkkinoilla. Paljon kivoja vaatteita ja paljon kivoja kuoseja, mutta kyllähän tällaiset selkeät kopionnit kannattaisi jättää välistä.

   Poista
 4. Tykkään, erityisesti noista jeeppi-paidoista! Saiskohan tuota kangasta vielä jostain? En ole vieläkään rohjennut tilaamaan kankaita nettikaupoista... Yhtenä syynä se, että pelkään, että ompelukseni eivät onnistukaan ja kalliit kankaat menee hukkaan. (Pieniä ovat pelkoni :)) Lähinnä oonkin tyytynyt ompelemaan halvoista rockserin kankaista, niin ei paljon harmita, vaikka ei niin onnistukaan. Mutta joku päivä vielä tilaan! ;) -Taina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla jeepit jo myyty loppuun. Mutta uusia kivoja kankaita tulee jatkuvasti. Ootko koskaan tilannut Metsolalta mitään ts. tuleeko sulle Metsolan uutiskirjettä? Aina välillä pitävät alennusmyyntiä kangaskaupankin puolella, joten silloin kannattaa "iskeä". Voin laittaa vaikka viestiä sulle, kun seuraavan kerran tulee kangasalet.

   Rokserilla on kyllä hyviä kankaita, mutta trikoo on siellä usein melko joustamatonta ja vaatteet on siinä mielessä haastavaa saada onnistumaan. Eli minulla on ainakin suurempi onnistumisprosentti "kunnon" kankailla ommeltuna. Vai asennoituukohan sitä siihen ompeluprosessiin vain hieman vakavammin, kun rahaa on kiinni enemmän? ;)

   Poista
 5. En ole tilannut Metsolalta. En tiiä saisko sen uutiskirjeen, vaikkei olekaan vielä tilannut. Mutta kiva, jos viitsit ilmotella, kunhan seuraavat alet tulee. (Normihinnalla en vielä raaski tilata...) Eilen kävin eurokankaasta ostamassa vähä kalliimpaa (15 €/m) kuviotrikoota ja ompelin yhen poikien paidan ja pipon, ja voin sanoa, että ihan suht hyvin onnistuin. Ja kun kiva kangas, niin motivoi kyllä enemmän ompelemaan ja lopputuloskin palkitsee enemmän! :) -Taina

  VastaaPoista
 6. Tuli tämä blogikirjoitus mieleen, kun luin tämän: http://www.hs.fi/kulttuuri/Marimekon+kangas+on+toisen+teoksen+kopio/a1369710817072

  Niin että sattuu sitä näköjään paremmissakin piireissä. -h-l-

  VastaaPoista