tiistai 2. huhtikuuta 2013

Pääsiäinen 2013

Tässä on vähän tunnelmakuvia meidän pääsiäisestä. Tosin kaikki kuvat ovat keittiöpainotteisia ja otettu sisällä, vaikka me ulkoiltiin paljon. Olipas kerrassaan loistavat kevätkelit. :) Viime pääsiäisenä meillä olikin ristiäiset, niihin oli mukava palata kuvien muodossa. Ja aina vain jaksan olla hämmästynyt, kuinka nopeaa neiti on kasvanut ja kuinka paljon hän on uusia asioita oppinut.


Rahkapullia tein jo viikolla tällä hyväksi havaitulla ohjeella.

Ja pääsiäisenä saatiin ruokavieraita.

Ruoaksi tarjottiin Lentävää Jaakoppia. Kuulostaa omituiselta ja näyttää ehkä vieläkin omituisemmalta, mutta se oli hyvää ja lisäksi helppo valmistaa. Sisko tarjosi sitä meille muutama viikko sitten ja nyt kokeilin tehdä sitä itse. Tässä on ohje vastaavanlaiseen sapuskaan, tein sen toki hiukan muunneltuna...

 Ruoan kaverina oli ihan tavallista salaattia.


Jälkiruoaksi tein pashaa. Meidän pääsiäisperinteeseen se ei ole yleensä kuulunut. Joskus vuosia sitten olen sitä tehnyt, mutta nyt teki mieli testata uudestaan. Makealtahan se maistui. Netistä löytyi ohjeita moneen lähtöön ja omani oli sekoitus useammasta ohjeesta. Turhamaisista ulkonäkösyistä en halunnut tehdä pashaa lävikköön, jonne olen sen joskus aikaisemmin tehnyt. Tällä kertaa muottina toimi kukkaruukku. :) Kyllä, pesin ensin huolella lasipintaisen kukkaruukun, jossa oli reikä pohjassa. Sitten keitin harson ja levitin sen ruukkuun. Ja sen jälkeen vain massa ruukkuun ja koko komeus jääkaappiin vuorokaudeksi valumaan.


Samalla saatiin päätökseen 8-vuotiaan neidin juhliminen. Banoffeeta, Cake Popseja ja viinerbostonia. Tämä jälkimmäinen ansaitsee kyllä joskus oman postauksensa ja ohjeen tännekin, vaikka ulkonäöllisesti ei niin hääviltä näytäkään. Mikä siinä on, että yleensä ne kaikkein herkullisimmat leivonnaiset eivät ole niitä kaikkein kauneimpia?

4 kommenttia:

 1. Arvannet että vesi kielellä katselemme täällä. Sinä se jaksat aina laittaa pöydän koreaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä ihan aina jaksa, mutta tykkään kyllä välillä panostaa tarjottaviin. :)

   Poista
 2. no olipas herkkuja! innolla odottelen viinerbostonin ohjetta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan, että laitan sen joskus, mutta aikataulusta en uskalla sanoa mitään. :)

   Poista