tiistai 31. heinäkuuta 2012

Marjoja


Onni on mies, joka tykkää marjastaa. Minä pysyn mielelläni purkituspuolella. Tässä viime lauantain saldoa.

lauantai 28. heinäkuuta 2012

Vaahtokone



Jokin aika sitten tarttui blogikierroksella mukaan tällainen idea Kaunis pieni elämä -blogista. Pullosta leikataan pohja pois ja tilalle kiinnitetään kangasta tukevalla teipillä. Sitten kastetaan astianpesuaine-vesi -seokseen ja puhallellaan. Ehkä hauskin idea taas vähään aikaan!

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Kinuskikastike


Yksi lukuisista kesäherkuista: vanilijajäätelöä, tuoreita mansikoita ja lämmintä kinuskikastiketta. Kinuskikastike on helppo ja nopea valmistaa. 2dl kermaa ja 2 dl fariinisokeria kattilaan, kuumennetaan kiehuvaksi ja keitellään 5-6 minuuttia. Maistuu takuuvarmasti makean ystäville.

keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Halloumi




Tämän kesän tuttavuus on halloumijuusto. Niin herkullista! Sitä voi paahtaa ruoan kaveriksi, mutta ehkä eniten se pääsee oikeuksiinsa voileivän päällä. Tuoretta sämpylää, kasviksia ja halloumia. Nam! Kannattaa kokeilla!

sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Kesän lapsi mä oon

Kesäkuu hurahti ilman ainuttakaan blogipäivitystä. Vaikka kesällä, jos joskus, tulee touhuiltua kaikkea, mitä tännekin voisi laittaa. Kesäkuusta suurimman jäljen muistoihin jätti omat synttärit, joihin kutsuin sisarukseni perheineen. Kylläpä oli mukava niitä valmistella ja mukavat oli myös itse pippalot! Enemmänkin olisi voinut ottaa kuvia, mutta päivä hurahti liian nopeasti touhuten ja jutellen. Seuraavana päivänä rääppimään pääsi myös miehen sukulaisia, mukavaa oli silloinkin. ;) Kiitos kaikille vieraille! Enpä olisi uskonut, että saan niin paljon sukua liikkeelle. :)


 

Päivä aloitettiin herkullisella lohikeitolla, jonka ostin valmiina. Kahvilla oli tarjolla Brita-torttua, banoffeeta, munkkeja, valkosuklaa-kauraneliöitä, macaroneja neljää eri makua (marianne, mango, lakritsi ja valkosuklaa) sekä karkkia. Macaronien tekoa olin suunnitellut pitkään. Ja ihan turhaan sitä "pelkäsin". Hyvin onnistuivat heti ensimmäisellä kerralla eikä seuraavissa kerroissakaan mitään ongelmia ollut. Kokelin sekä italialaista että ranskalaista tapaa ja totesin, että hiukan parempi koostumus tuli italialaisella kuumamarenkitekniikalla. Näitä tulee varmasti tehtyä muihinkin juhliin.


Iltapalapöydästä en muistanut ottaa heti kuvaa, joten tässä jo vähän rääpäisty versio. Tarjolla lihapullia, patonkia, kinkku-, broileri- ja jauhelihapiirakkaa, salaatteja ja leikkeileitä.

Mitkähän pippalot sitä seuraavaksi keksisi? Perheen seuraavat synttäritkin on vasta joulukuussa.