maanantai 31. joulukuuta 2012

Joulukuu 2012

Joulukuu alkaa olla kohta ohi ja joulua on vietetty täälläkin. Kaksosten 5-vuotissynttäritkin ajoittuivat jälleen yllättäen aivan joulun tiennoille. Joitakin kuvia on tässä teillekin asti, vaikka kuvat huonolaatuisia ovatkin. Jostain syystä kamera tai salama tai he yhdessä polttavat kuvat nykyisin aivan puhki. Tässä kuitenkin parhaimmistoa.

Synttäreitä juhlittiin jälleen useampaan otteeseen. Kakkuna oli yksimielisestä (!) toiveesta Snickers-kakku. Lapset halusivat myös prinsessa- ja merimiesaiheisia cake popseja, kristallipullia, keksejä, pillimehuja, karkkeja yms. Tätä ennen olimme toki syöneet vähän tukevampaakin ruokaa, mutta eihän sitä kaikkea ehdi kuvaamaan.Kun synttärit olivat ohi, stressattiin joulua. Kuusenhakureissu jäi miehellä vaan haaveeksi kiireiden ja kovien pakkasten vuoksi, mutta kaupoissa tai niiden pihoillahan niitä on nykyään myynnissä. Sieltä siis on ostettu tämä yksilö 30 euron  hintaan. Koristeet ovat vanhoja tuttuja. Tänä vuonna laitettiin mukaan vähän punaistakin lasten toiveesta. Uusi joulukuusenalusmatto jäi taaaaaaaskin tekemättä. Kainalossa kulkeva n.8kg painava punnus (joka yrittää tarttua kaikkeen ympärillä olevaan)  rajoittaa tekemisiäni melko paljon. Joten se siitä touhukkaasta joulukuusta...Ehdittiin me silti yhteistyöllä joulusiivous tehdä. Laitettiin kirjat ja lelut järjestykseen, tuuletettiin, imuroitiin, luututtiin, pestiin, pyyhittiin pölyjä jne. Ja niin se vain joulu tuli. Ei kai sitä tätäkään asiaa kannattaisi liian vakavasti ottaa... Mutta ensi vuonna aion aloittaa joululaulujen kuuntelun jo lokakuussa. Jos vaikka minäkin ehtisin tehdä edes osan aikomistani jutuista ja päästä joulun tunnelmaan kiinni. 
Meidän tämän vuoden piparihitti oli linnunpönttö. Nämä tehtiin ja koristeltiin tämän joulun teemaan sopien nopeasti ja tehokkaasti...Joulupalapeli on silti vielä vähän vaihessa... Joten se siitä tehokkuudesta.


Tänä iltana on vielä uuden vuoden pippalot ja muutama homma on tekemättä. Mutta sitten on väistämättäkin tämä vuosi mennyt. Tämä on ollut varmasti ikimuistoinen vuosi uuden perheenjäsenen myötä. Esikoisen koulun aloitus, kotiäitiys, kesälomareissut ja sateinen kesä nousevat myös tästä vuodesta vauvan syntymän lisäksi päällimmäisenä mieleen. 

Ensi vuosi tulee olemaan erilainen. Osa-aikainen töihinpaluu on jo aivan (liian) lähellä ja sielläkin puhaltavat kevään mittaan uudet tuulet. Syksyllä kaksoset aloittavat eskarin ja meidän aamuissa on sitten jo kolme pientä reppuselkäistä lähtijää. Jospa aina välillä ehtisin touhuja laittaa tännekin.


Hyvää uutta vuotta kaikille tätä blogia lukeville!7 kommenttia:

 1. Olipa mukava taas lukea kuulumisianne. Piparilinnunpöntöt ovat kauniita ja nuo kakkutikkarihemmot nostavat hymyn huulille :) Hyvää vuodenvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, etten turhaan täällä jorise. ;) Välillä mietin, että eksyyköhän tänne kukaan enää, kun niin harvoin tulee päivitettyä.

   Poista
 2. ihana postaus, arkisen juhlava! samaa mietin juuri tänään, että seuraavan kerran aloitan joululaulujen kuuntelun jo lokakuussa. nyt tuntuu,etten raskisi luopua tästä joulun tunnelmasta vielä ollenkaan - harvinaista.
  ..ja kyllä minä ainakin käyn kurkkimassa aina tasaisin väliajoin tänne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Meilläkin on täällä vielä täysi joulu. Minulle on lapsuudenkodista jäänyt päälle se, että joululauluja saa kuunnella vasta joulukuussa. Ja siitä tavasta on vaikea päästä eroon. Mutta tänä vuonna aion olla aikaisin liikkeellä. :)

   Poista
 3. Vastavierailulla, voi kun kivat lintuboxit! Tulen uudemman kerran ja liityn mukaan :) Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 4. Teillä on ollut ihanan lämpöinen joulu ja synttärikausi! (Vieläkin harmittaa, etten päässyt tulemaan...) Onneksi on taas uusi vuosi, joka tuo uuden joulun ja laulut, ja ennen sitä kevään, kesän ja kukkaset!

  VastaaPoista
 5. ...vielä: nuo piparipöntöt linnuille ovat huikeita!!!

  VastaaPoista