keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Sormiruokailijan peruna-porkkanarieskat



Sormiruokailijan peruna-porkkanarieskat:

n. 5 keskikokoista perunaa
n. 2 keskikokoista porkkanaa
1 kananmuna
3,5 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja

Keitä perunat ja porkkanat kypsiksi, soseuta ne ja notkista keitinliemellä (= n. 5dl  "sosekeittoa"). Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi.  Jaa ruokalusikalla taikinasta  nokareita pellille ja taputtele ne pieniksi rieskoiksi vedessä kastetuilla sormilla. Pistele rieskat lopuksi haarukalla ja paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia. Tarjoile vauvallesi. :) Meidän 7,5kk ikäinen neiti mutusteli oman rieskansa hetkessä, eikä murustakaan jäänyt siivottavaksi. Ja näyttihän nuo suolattomuudesta huolimatta uppoavan myös isommillekin syöjille.



4 kommenttia:

  1. Hieno idea! täytyy kokeilla meiän puolivuotiaalle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on vain tällainen vauvoille sopiva versio perunarieskoista. Ajattelin, että porkkana toisi siihen vähän enemmän makua. Mutta kannattaa kokeilla. Saa itse syödä rauhassa, kun antaa vauvalle jotain mutusteltavaa.

      Ja onnea vauvasta! En tiennytkään, että teillä on vauva, jos nyt oikeassa Evessä olen... :)

      Poista
  2. Kiitos jälleen kerran hyvästä ja toimivasta ohjeesta! :)
    Tein pikkuselle ensin pari pellillistä ja loppuun taikinaan lisäsin suolan, josta tuli aikuisille iso rieska! :)
    Erittäin hyvää näin vanhemmillekin..taitaa tulla yks vakkariohje tästä.

    Mukavaa syksyä teille sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista! Mukava, että en turhaan laita ohjeita tänne. Tää on helppo ohje. Taikinan paksuutta voi säätää keitinliemen määrällä mieluisakseen.

      Mukavaa syksyä teillekin! :)

      Poista