perjantai 21. syyskuuta 2012

Cake pops -ohje

Tässä lupailemani ohje suklaisten Cake popsien eli kakkutikkareiden tekemiseen. Tällä ohjeella olen itse tehnyt ja mielestäni ihan onnistunutkin. Makeitahan nämä ovat, mutta sen verran pieniä, että se ei haittaa. :) Tällä ohjeella tulee koosta riippuen 30-40 popsia.





Cake popsien tekoon tarvitset:
vehnäjauhoja, sokeria, vaniljasokeria, soodaa, voita, kaakaota, vettä, maustamatonta jogurttia (piimä, kermaviili tms. hapan juttu kelpaa myös), kananmunaa

tuorejuustoa (maustamatonta tai itselle mieluisalla maulla maustettua. esim. appelsiini)

(valko)suklaata 250-300g

koristeluun esim. strösseleitä ja nonparelleja

Tikkaritikkuja ("oikeita" tikkuja myydään leivontatarvikekaupoissa, mutta grillivarrastikut ajavat saman asian haluttuun mittaan pätkittynä)

Alusta, johon kuorrutetut cake popsit saa pystyyn. Itse käytin pihalta löytynyttä styroxin palaa, jonka epämääräisyydet piilotin folion alle. Kananmunakennosta, kenkälaatikon kannesta, kukkasienestä tms. voi myös onnistua rakentelemaan sopivan alustan tähän tarkoitukseen. Sukkapuikko on muuten yliveto apuväline reikien tekoon... ;)

Ensin leivotaan pieni piirakka seuraavalla ohjeella:

100g      voita
2 rkl       kaakaota
1,25 dl   vettä
                       nämä kiehautetaan kattilassa
2,5 dl     vehnäjauhoja
2,5 dl     sokeria
2 tl         vaniljasokeria
1 tl         soodaa
                        sekoitetaan keskenään ja tähän lisätään edellä kiehautettu seos
1dl         maustamatonta jogurttia
1            kananmuna
                        lisätään lopuksi taikinaan ja sekoitetaan tasaiseksi

Taikina kaadetaan voideltuun piirakkavuokaan ja paistetaan 200 asteessa 20-25 minuuttia.


 



Paistamisen jälkeen piirakan annetaan jäähtyä kokonaan. Jäähtynyt piirakka murustellaan taikinakulhoon ja sinne lisätään n. 150g tuorejuustoa. Itse käytin nyt maustamatonta tuorejuustoa, mutta halutessaan voi käyttää myös maustettuja tuorejuustoja. Tuorejuusto ja piirakan murut sekoitetaan tasaiseksi. Tästä seoksesta pyöritellään käsissä pallukoita leivinpaperin päälle. Palluroiden pitäisi nopean pyörittelyn jälkeen pysyä hyvin koossa. Mikäli ne vielä murenevat pahasti, voi kokeilla lisätä tuorejuustoa.

Pyörittelyn jälkeen sulatetaan pari palaa suklaata, kastetaan tikkaritikkua suklaassa ja painetaan se kakkupalloon. Kun tikut ovat paikoillaan, laitetaan tikkarit jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.


Näiden Cake popsien kuorrutus on siis valkosuklaata. Paloittelin ensin valkosuklaan pakastusrasiaan ja sulatin sen mikrossa 20 sekunnin välein sekoittaen. Kun kaikki valkosuklaa on sulanut, käytän suklaata vielä kerran  mikrossa. Näin valkosuklaasta tulee mukavan notkeaa ja kuorruttaminen on helpompaa.  Mutta kannattaa olla varovainen, ettei polta suklaata. Siitäkin on kokemusta... Vesihaude on siinä mielessä turvallisempi vaihtoehto, mutta minulla ei riitä siihen kärsivällisyys.

Ja sitten vain dippailemaan. Kun tikkari on dipattu suklaaseen, on tärkeää kopsutella tikkua ihan kunnolla kipon reunaan. Näin popsin pintaan tulee mukavan ohut suklaakerros ja ylimääräinen suklaa valuu uudestaan käytetäväksi eikä tikkua pitkin sormille. (Suklaan "hännän" sipaisen usein varovasti lusikalla tasaiseksi.)

Strösselikoristeet kannattaa laittaa pintaan saman tien. Jos haluaa koristella ne esim. suklaalla pursottamalla, kannattaa valkosuklaan antaa ensin jähmettyä.

Cake popsit säilytetään jääkaapissa ja ne säilyvät siellä muutaman päivän. Minun pakastamiskokeilu on kesken, mutta luulisin, ettei ongelmia pakastamisessa ole.



Tässä muutamia yksinkertaisia koristeluideoita:


Toivottavasti tästä, ehkä liiankin yksityiskohtaisesta ohjeesta, on apua jollekin cake pops -ensikertalaiselle. Niitä on ihan helppo tehdä, mutta onhan se melko monivaiheista ja siinä mielessä aikaa vievää leipomista.

Jossain vaiheessa olisi tarkoitus kokeilla kuorruttamisessa Candy Meltsejä. Käsittääkseni kuorruttaminen voisi olla niillä vielä helpompaa, mutta näin suklaan ystävänä maku mietityttää. Ja keksisiköhän sitä tuorejuuston tilalle jotain muuta kostuttajaa? Sisältä vaaleat Cake popsit pitäisi myös testata...  Tässähän ihan innostuu! :)


Nam, maistuis varmaan sullekin?

55 kommenttia:

  1. Hauska juttu! Oon kyllä kuullut noista, mutten koskaan paneutunut niihin. Pitää koittaa joskus. Harmi, eilen oli 7-vuotiaan kaverisynttärit. Sinnehän olis ollut aihettakin tehdä tuollaisia. Mutta, tuleehan noita vielä, synttäreitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Don't worry, tuleehan niitä. :) Kokeilehan joskus.

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta!! Nimenomaan hyvän selkeä ohje näin ensikertalaiselle..monesti netissä ne on vähän sinnepäin, ja ei oo oikeen hoksannu että miten ne sitten käytännössä toteutetaan :) Tässähän alkaa sormet syyhyämään, eikun juhlia ootteleen niin pääsee leipoon (vaikka voishan noita vkl syödä ihan vaan huvikseen ;) ) Semmoinen juttu vielä, voiko suklaassa dippaamisen jälkeen laittaa samantien esim. styroxiin? ei siis ala valumaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä vaan! :)
      Joo, styroxiin minäkin ne tökkään jähmettymään, mutta suklaata tulee dippaamalla aivan liikaa ja osa pitää kopsutella pois. Se nimittän valuu muuten, sormille tai styroxille. :) Huomaat kyllä, kun alat kuorruttamaan. Suklaata voi kuorruttamisen välilläkin käyttää jossain vaiheessa vähän mikrossa, niin siitä tulee taas vähän juoksevampaa ja kuorruttaminen helpottuu. Styroxiin kannattaa pistellä ne reiät muuten etukäteen (vaikka sillä sukkapuikolla), ettei tartte sen tikkarin kanssa käyttää enää voimaa.

      Ja kyllä, viikonloppu on aivan tarpeeksi hyvä syy leipoa cake popseja! ;)

      Poista
  3. Maistuis, kyllä kiitos :) Hyvä ohje on, eri asia milloin se pääsee toteutusasteelle..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kun testailemaan. :) Lapset tykkää ja tulee kaveriksi. Voin vaikka vannoa! ;D

      Poista
  4. Kiitos, näitä olisi mukava kokeilla lastenjuhliin! Onneksi seuraavat on vasta tammikuussa niin ehdin harjoitella ;) sinun kakkusi ovat niin ammattimaisen kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tarpeeksi kun harjoittelee, menee koristelutkin melkein niin kuin haluaa...

      Poista
  5. Huiput ohjeet!
    Kyllä se tämä neiti osaa väkertää, sillä väkertämistähän tuo kaikki on! Täytyy vielä kokeilla tuota kuorruttamista. Mulle (ei-niin-näppärälle-leipojalle) tuo kuorruttaminen oli vaikein juttu. Onkohan tummassa ja valkosessa suklaassa eroja? Ite kokeilin tummalla, enkä saanu niitä onnistumaan. Pallot tippu suklaaseen, kun kopistelin niitä tai sitte suklaa valu pitkin ja poikin. Koristelin sitte suoraan massan päälle. Hyviä niistäki tuli ja ihan nättejä, mun mielestä. :)

    Mutta jos tuolla ohjeella on saanu tuosta noin vaan lähes satoja tehtyä, niin seuraavalla kerralla noudatan tunnon tarkasti näitä ohjeita. Jospa sitten ois munki popsien päällä suklaakerros..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No testaahan tätä ohjetta seuraavaksi.

      Poista
  6. Voi tuota meijän Kreetaa! Missä välissä ehdit tämmösiä väkertää? Kummityttö on ilmeisen helppo tapaus, kummiinsa tullu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummitytön päiväunien aikanakin ehtii joskus ihmeitä, vaikka usein hän nukkuukin vain pieniä torkkuja. Muuten on kyllä kummiinsa tullut. :)

      Ja jos pikkuneiti ei nuku, niin voi käyttää vaikka seuraavaa taktiikkaa: "saatte maistaa yhet, jos ensin viihytätte pikkusiskoa..."

      Poista
  7. Kreetalla kaikki hoituu käden käänteessä. Se on ainaki yks avain, että se ehtii niin monenlaista. Sen ei tartte niinku ryhtyä oikein mihinkään, ku kaikki vaan yhtäkkiä tapahtuu. Kun ollaan käymässä siellä, niin yhtäkkiä sillä on sämpylätaikina kohoamassa ja tuoreita sämpylöitä tulossa ja tietenki siihen samaan syssyyn myös pari pellillistä jauhelihapihvejä niitten sämpylöitten väliin - ja tadaa - tuoretta hampparia tarjolla.
    Jos MINÄ teen esim. sämpylöitä, suunnittelen sitä pari päivää ja mietin, millon ryhdyn siihen hommaan. Ja kun se hetki sitten koittaa, on se päivä tavallaan siinä - ei muuta ehi. Kulhonki tiskaan vasta seuraavana päivänä. Niin me ollaan erilaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti kommentoida, että tämä kuulostaa aivan minulta! Leipomisurakka on muka NIIN ISO, ettei tosiaan ehdi/jaksa kulhoa alkaa tiskaan..ja se, että sitä suunnitellan väh.se kaks päivää! :) mukava että on meitä haaveilijoita näiden ihanien tehokkaiden joukossa :)

      Poista
    2. No höpsistä. Jos nyt yhdet sämpylät tai cake popsit pyöräyttää, niin se ei oo suuri juttu. Viime aikoina on kaiken muun ostalta ollutkin sitten hiljaista. Ei ole ompelukonekaan surranut, ei.

      Vai viime syksynä tarjottiin hamppareita? Täytyy nyt keksiä siis jotain muuta. ;)

      Poista
  8. Täällähän on tuttuja :) terveisiä vain lapsuuden kaupungistasi ;)
    Ihana blogi sulla, sinä se osaat!
    Tein meidän 4-vuotiaan synttäreille näitä..ei ihan nappisuoritus ollut kun vähän tuo suklaa meinas valua, jospa ens kerralla sitten! :)
    Lapset kyllä tykkäs, ja miksei aikuisetkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos terveisistä! :) Edellisestä käynnistä siellä päin onkin vierähtänyt jo yli vuosi...

      Niin, ja harjoitus tekee mestarin suklaan kanssa säätäessä. Et oo siis vielä syönyt sitä tarpeeksi. ;)

      Poista
  9. Näitä pitää kyllä kokeilla, tällä ohjeella. Se ohje, millä oon kerran tehnyt, oli kyllä paljon simppelimpi (murskattuja keksejä, tuorejuustoa...), eli ei mitään piirakoitten tekemistä ensin. Mutta niistä ei kyllä ainakaan hääppösen näkösiä tullut (tekijässä vika, myönnän), mutta muistaakseni ihan suht hyviä, kun syötyä tuli :) Silja tilaskin jo näitä marraskuun synttäreille. :) Ainakin ohje on hyvä ja selkeä, kiitos! -Taina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen joskus kokeillut jotain keksiversioita ja ilman tikkua, mutta ne oli pettymys ja ehkä sen takia ei ole tullut näitäkään aikaisemmin tehtyä. Mutta näistä saa kyllä kivoja just lastenjuhliin.

      Poista
  10. Mahtava ohje, kiitos! Tein omistani liian isoja ja suklaakin oli pahaa, mutta ohje oli loistava. Täytynee kokeilla vielä uudemmankin kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makeitahan nämä tosiaan ovat, joten pienehkö pallero riittää. Ja ei kai suklaa voi koskaan olla pahaa. ;-)

      Poista
  11. Hei!

    Blogissasi on monta hyvää reseptiä! Oletko kuullut reseptisivustosta Etsiresepti.fi?

    Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä omaan blogiisi tai muuten vain haluat löytää hyviä reseptejä, suosittelen että lähdet mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat viikottain jopa tuhansia vierailijoita.

    Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

    Ystävällisin terveisin,

    Ann-Sofi
    http://www.etsiresepti.fi/

    VastaaPoista
  12. Eksyin blogiisi ensimmäistä kertaa, kun etsiskelin ohjetta cake popseille. Meidän neiti 10von kiinnostunut kokeilemaan näitä ja täältä löytyikin vallan hyvä ohje!!! innostaa kyllä kokeilemaan :)

    VastaaPoista
  13. Voisikohan tuorejuuston tilalla käyttää vaikka jotain rahkaa? Esim. Sitruunan tai vaniljan makuista, ne sopisivat varmasti vaalean kakkupohjan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vasta huomasin kommentin. :/ Jostain syystä blogger ei aina lähetä sähköpostiin ilmoitusta uudesta kommentista ja tämä kommentti on yksi niistä. Eli taitaa tulla vastaus aivan liian myöhään. En ole kokeillut muulla kuin tuorejuustolla, joten en osaa varmaksi sanoa. Kokeilemalla se selviää. Täytyypä testata joskus itsekin. Pähkinälevitettä mietin itse joskus. Voisi maistuakin hyvältä.

      Poista
  14. Apua kuin hienoja!! Teitkö oikeasti nuo kaikki ITSE? WAU! Miten onnistuit tekemään nuo valkoiset koristekuorrutteet? Millä pursotit?

    -Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihan itse omin kätösin. ;) Valkoiset on siis valkosuklaata kaikki. Ja koristekiekurat on myös valkosuklaata. Taiteiltu vain sen jälkeen, kun kuorrute on jähmettynyt.

      Poista
  15. Onnistuko pakastaminen? :) Tein eilen ison kasan noita kutsuille ja yli jäi myöskin jonku verran. Syödä en pysty kaikkia, roskiin en haluis heittää ni toivottavasti niit voi pakastaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä onnistui! Kannattaa vaan sulattaa ne rauhassa eli mikrot yms. kannattaa unohtaa. Melko nopsaan ne sulaa kyllä huoneenlämmössäkin. Suklaapinta "hikoilee" vähän sulaessa eli siihen tulee aavistus kosteutta. Mielestäni se ei kuitenkaan vaikuta ulkonäköön eikä makuun.

      Poista
    2. Hyvä! :) Nii mullaki tuli mieleen ne pisarat.

      Poista
  16. Kiitos hyvistä ohjeista ja reseptistä. Babyshowerwita varten tehtiin cakepopseja blogisi avulla. Laitoin kuvan tekeleistä omaan blogiini ja linkin sinun blogiin. http://mami12odotus.blogspot.fi/2013/02/cakepops-eli-kakkutikkarit.html?m=1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä, mukava jos tästä on hyötyä. :)

      Poista
  17. Heippa!

    Miten pintaan saa tehtyä noita ihania suklaakuvioita? :

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Olen tehnyt ne spritsaamalla sulalla suklaalla. Eli teen sen niin, että laitan muutaman suklaapalan pieneen minigrip-pussiin ja sulatan sen lämpimässä vedessä. Ja sitten vain pussin nurkasta pieni pala pois ja koukeroita taiteilemaan. :)

      Poista
  18. Moi,koklasin näitä mut pari mutkaa tuli matkaan.. 1. Ne pallot tippui koko ajan tikusta, ei auttanu vaikka tein ihan minimaalisen pieniä.. käytin taikinaan 200g tuorejuustoa.. 2. Aina kun koitin laittaa tota suklaata, siis kierittelemällä palloa suklaassa, se tipahti sinne.. pari kertaa onnistuin tonkin tekemään oikein, mutta silloin taas kävi niin, että kun koputtelin suklaata pois kipan reunaa vasten, joko pallo tipahti kepissä alas tai rikkoutui kokonaan .. nää ei oo kyllä niin helppoja mitä väitetään.. toivottavasti voit neuvoa minua..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi harmi! Luulisin, että se johtuu juuri siitä, että tuorejuustoa on laitettu enemmän eli taikinasta on tullut liian "märkää". Tietysti taikinan "märkyys" riippuu myös taikinan paistamisesta eli uunista ja todellisesta lämpötilasta ja ja... Itse laitan nykyään tuorejuuston melko varovaisesti. Eli lisäilen sitä pienissä erissä ja kokeilen pyöritellä palloa välillä. Jos pallo halkeilee, eikä pysy helposti koossa, lisään tuorejuustoa. Mutta liian märkään se ei saisi olla. Mielestäni tuo 150g tuorejuustoa oli sopiva määrä tämän kokoiseen taikinaan.

      Annoitko pallukoiden jähmettyä kunnolla jääkaapissa? Ja annoitko myös "suklaatulpan" (eli siis sen vaiheen, kun tikku on kastettu suklaassa ja tökätty popsiin) jähmettyä kunnolla jääkaapissa? Työnsitkö tikut tarpeeksi syvälle (yli puoleen väliin palloa)?

      Tässä nyt jotain asioita, joista mielestäni ongelma voisi johtua. Ammattilainen en todellakaan ole, mutta onhan noita popseja tullut "muutama" pyöriteltyä.

      Harmittavasti ei tästäkään viestistä sähköpostiin tullut ilmoitusta, joten neuvot taitavat tulla liian myöhään. Taikinaa olisi voinut kokeilla "kuivattaa" vähän vaikka keksimurskalla. Tai sula suklaakin olisi voinut pallukoita kovettaa/kiinnittää tikkuun huolellisen jäähdytyksen jälkeen.

      Poista
  19. Hei mikä toi juttu pallukoiden jähmettymisestä.. Oisko ne ensin pitänyt pyöritellä ja laittaa jääkaappiin venaamaan, jos piti ni pitikö tikut lisätä tässä vaiheessa jo? Itse siis pyöritin pallon, lisäsin sen tikkuun, kastoin suklaaseen ja laitoin kenkälaatikon päälle pystysuunnassa kuivumaan.. Ehkäpä en tajunnut jotain kohtaa ohjeista ja tein väärin? Oliko tuo selittämäni siis oikein vai väärin?Ja mikä toi suklaatulppa juttu on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Jääkaapissa olisi pitänyt antaa jäähtyä/jähmettyä. Ohjeessa on teksti: "Pyörittelyn jälkeen sulatetaan pari palaa suklaata, kastetaan tikkaritikkua suklaassa ja painetaan se kakkupalloon. Kun tikut ovat paikoillaan, laitetaan tikkarit jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi." Toisessa vaihekuvassa on myös kuva, jossa on tikun päät kastettu suklaassa ja tökätty popsiin (="suklaatulppa"). Ja sitten jääkaapissa jähmettymisen jälkeen vasta kuorrutetaan eli dipataan tikkari sulaan suklaaseen.

      En ihmettele enää ollenkaan, että pallosi ovat tippuneet suklaaseen. Mutta tekevälle sattuu! Minun logiikalla tuo ohjeeni on kuitenkin ihan ymmärrettävä, joten en nyt ala sitä muuttelemaan.

      Poista
  20. Hei.Minulla on 26cm irtopohjavuokaan tehty valmis suklaakakkupohja.tiedätkö millä ohjeella siitä saisi näitä cake popseja?:)

    VastaaPoista
  21. Blogger ei jostain syystä anna vastata heti tuohon alle, niin kirjoitan Anonyymille vastauksen tähän. Eli murustelemalla kakun ja lisäämällä tuorejuustoa kakkupohjasta saa massan, josta voi pyöritellä palluroita ja tehdä Cake popseja. Luulen, että kakkupohjan ohjeella ei ole suurta väliä, kun näitä tekee. Tuorejuuston määrä vaan saattaa vaihdella pohjan ohjeesta riippuen. Kannattaa lisätä siis tuorejuustoa vähitellen ja kokeilla välillä pyöräyttää siitä pallo. Jos se murenee, eikä pysy helposti koossa, kannattaa tuorejuustoa lisätä. Liika taitaa olla liikaa tässäkin asiassa ja luulen, että liian "märkästä" massasta tehdyt pallot hajoavat helpommin kuorrutusvaiheessa.

    Osa lisää massaan tuorejuuston lisäksi myös vähän sulaa voita. Se voi auttaa pallukoiden kovettumisessa eli ne on sitten helpompi dipata suklaaseen.

    Eli kun massa on valmis, pyöritelllään pallukat. Sitten lisätään sulassa suklaassa dipatut tikun päät palloon. Ja sitten annetaan jäähtyä/jähmettyä jääkaapissa riittävän pitkään (minimi pari tuntia). Ja sitten kuorrutetaan popsit dippaamalla pallot sulaan suklaaseen.

    Jospa tästä olisi jotain apua. :)

    VastaaPoista
  22. Olipa kyllä erityisen pahoja :p ei siis pahalla,ohjeeksi on varmasti hyvä mutta meni kyllä meillä koko satsi roskiin

    VastaaPoista
  23. Kiitos ohjeesta, nää on tosi hyviä! Mut aika vaikeita tehdä näin amatöörinä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä. :) Onhan näissä aika monta työvaihetta ja vie varmasti, jos ei oo leiponut paljon aikaisemmin. Mutta kiva, kun tykkäsit ohjeesta. :)

      Poista
    2. siis vie varmasti aikaa... ;)

      Poista
  24. Kiitos selkeästä ohjeesta! Onnistuu myös gluteenittomina! :) -Mirjami

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että gluteenittomanakin onnistuu! :) Ja mukava, kun joku aina jättää kommentin, että on ohjetta kokeiltu. Tämä on nimittäin luetuin ohje koko blogissa...

      Poista
  25. Kokeilin kans ekaa kertaa. Monet sanoneet (siis kokeneemmatkin leipojat) että nää ois työläitä. Emmä nyt tiiä.. Väkertää sitä pikkuleipiä ja kaikkea muutakin, musta oli kivaa et työvaiheet on niin erilaisia. Ja on näitä mun mielestä helpompi tehä lasten kanssa kuin esim noita pikkuleipiä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta. Yllättävän helppo nämä on tehdä. Vaatii vaan aikaa jähmettämisten ja jäähtymisten kanssa, mutta lasten kanssahan sitä pitää aina muutenkin touhuilla muuta välillä: syöttää, juottaa, vaihtaa vaippaa, ulkoilla jne. :)

      Poista
  26. Tämä on ainoa kakkutikkari ohje jossa olen onnistunut saamaan täydelliset tikkarit <3 kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista! :) Mukava, että ohjeelle on vieläkin käyttöä!

      Poista
  27. Pojan 4v synttärit joulukuussa tulossa ja tarkotus olisi tehdä. Ihan pakko kyl tehä kokeeksi yksi satsi miten onnistuu =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin testailemaan. :) Minä tein viime vuonna kaksosteni synttäreille merirosvo- ja prinsessapopseja. Päät siis taiteilin popseiksi ja vaatteet askarreltiin kartongista. Koristelussahan on vain mielikuvitus rajana...

      Poista