tiistai 7. elokuuta 2012

PavlovaMarenkikakku on yksi parhaista kesäkakuista. Ja voisihan tätä tietenkin muulloinkin tehdä. Tällä kertaa tein kakun seuraavalla ohjeella:

4 valkuaista
2,5 dl sokeria
2 tl perunajauhoja
1 tl etikkaa

Valkuaiset ja puolet sokerista vaahdotetaan kevyesti. Loppuun sokeriin lisätään perunajauhot ja lisätään vaahtoon voimakkaasti vatkaten. Jatketaan vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Lopuksi lisätään etikka. Vaahto levitetään leivinpaperille ympyrän muotoon, reunoja voi jättää vähän korkeammaksi. Minä tein kerralla 2 pohjaa ja kuivatin niitä kiertoilmalla 100 asteessa 3 tuntia. Vähempikin voisi riittää, mutta otin varman päälle. Tuossa ajassa olivat ainakin kuivia!

Päälle 2dl kermaa ja purkki rahkaa sokerilla ja vanilijasokerilla maustettuna. Ja vielä runsaasti marjoja päälle. Tämän kakun mansikat ovat omalta pihalta, muut marjat miehen marjaretkeltä. Oli kyllä herkkua. Seuraavanakin päivänä maistui yhtä hyvälle eikä marenki ollut vettynyt liikaa.

4 kommenttia:

  1. Eka kertaa blogiisi eksyin ja heti piti lukea monta sivullista.. ihania ompeluksia ja niin herkullisia leipomuksia :)
    Heti liityin lukijaksesi!!

    VastaaPoista
  2. Ompas herkullisen näköistä:)

    VastaaPoista