sunnuntai 12. elokuuta 2012

Mustikkaretkellä


Eilen käytiin retkellä poimimassa piirakkamustikat. Samalla paistettiin vaahtokarkkeja nuotiolla. Meillä on tapana laittaa ne lämmittämisen jälkeen (mahdollisimman ohuen) suklaapalan kanssa Marie-keksien väliin. Herkkua! Makkaraakin paistettiin. Varas oli vienyt yhden mustikoiden poimimisen aikana, mutta onneksemme oli jättänyt meille loput.

11 kommenttia:

 1. Tunnelmallisia retkikuvia! Ja herkut myös näyttävät herkullisilta :)

  Pystyittekö muuten päättelemään, oliko makkaravarkaalla kaksi vai neljä jalkaa...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me neljään jalkaan päädyttiin. Kaksi pienen pientä makkaranmurua oli jäänyt rikospaikalle. Muut makkarat näyttivät koskemattomilta. Ihminen oltaisiin melko varmasti nähty ja lintu (toinen kaksijalkainen laji) olisi jättänyt ehkä enemmän sotkua ympäristöön.

   Minun mielikuvituksella se olisi voinut olla kyllä läheisen mökin äkäinen mökkiläinen, joka olisi ottanut yhden makkaran ja myrkyttänyt muut. Oli kuitenkin niin nälkä, että pisteltiin makkarat paistamisen jälkeen parempiin suihin. Hengissä ollaan ja hyvältä maistui! :)

   Poista
 2. Oi, oli varmasti mukava retki teillä! :) Ja lapsilla taas yks positiivinen luontokokemus plakkarissa. Niitä tarvitaan.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihin niitä tarvitaan? ;) No, mukavaa meillä ainakin oli.

   Poista
  2. Itteä kerran (on voinu toistekin) harmitti, ku oltiin oikeen kivalla metsäretkellä Venlan ja Lotan ollessa selkärinkassa ja rintarepussa. Kuusamossa retkeiltiin papan metsäpalstoja mittaillen. Ja harmitus oli se, että ei ne lapsikullat muista tästäkään retkestä myöhemmin mitään. Jape kyllä meinas, että kyllä ne mukavat retket antaa hyvän pohjan kasvulle ja kehitykselle. Kasvatustieteenmaisteri kun on :)

   Poista
  3. Eli täytyy vaan luottaa noihin maistereihin ja käyttää lapsia retkillä edelleenkin. Kasvavat paremmin. ;)

   Poista
  4. Jotta lapsikullat arvostaisivat myöhemmässä elämässään luontoa ja kohtelisivat sitä kunnioittavasti, laps tarvii myönteisiä luontokokemuksia. Tuskin itekään veisit perhettäs retkelle, jos et olis pikkutyttönä ite käyny retkellä Niskankoskella tai leikkikentällä. :) Sais mies yksikseen innostua Karhunkierroksista ja mustikkaretkistä.. vai häh?

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Retkeily on aina mukavaa, kunhan vaan saa lähdettyä...

   Poista
 4. Kivoja kuvia! Mietinkin ennen tekstin lukemista, että mitähän nuiden marie-keksien välissä oikein on. Tuttiketjut ovat muuten olleet hyvässä käytössä. Ruokalappu ei vielä ;) Ens lauantaina ristiäiset. Yritetään saada vierailut järjestymään tässä elokuun aikana, eikös niin? :) -Taina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, jos tuttiketjut kelpasivat käyttöön! Ai, sinäkö et vielä kiinteitä anna? Jospa myöhemmin ois sillekin käyttöä. ;) Täytyypä udella nimi sitten lauantaina. Kummipojan nimi oli sen verran yllätys, että en enää osaa alkaa arvailemaan. Kuttukaahan käymään joskus, kun teille hyvin passaa. S siirtyy kohta hetkeksi päivätöihin, niin on viikonloput sitten vapaata koko perheellä.

   Poista