maanantai 6. elokuuta 2012

Hyttyshattu vauvalle


Loma lähenee loppuaan. Tai minullahan äitiysloma vielä jatkuu, mutta onhan se ollut eri mukava jakaa arjen askareet toisen aikuisen kanssa. Viikonloppuna tartuttiin lastenhoitotarjoukseen ja lähdettiin vielä reissuun melkein kahdestaan. Reissu suunniteltiin nopealla aikataululla ja koska pohjoiseen päin suunnattiin, piti pienimmälle saada hyttyshattu. Kaupan hyttyshatut olivat vajaa puolivuotiaalle valtavan kokoisia. Täytyi siis miettiä muita vaihtoehtoja. Tämä hattu valmistui nopeasti. Ompelin valmiiseen nyörilliseen hellehattuun notkeaa ja pienireikäistä tylliä ja laitoin alas kuminauhan kujaan stopparin kera. Kuten kuvista näkyy, neiti oli hattuineen tyytyväinen patikointikaveri ja evästaukokin onnistui helposti tylliä nostamalla. Hyttyshattu hoiti hommansa moitteettomasti eikä ainuttakaan hyttysenpistoa neidistä löytynyt, vaikka inisijöitä ympärillä pyörikin. Hatun valmistusaika oli 5 minuuttia ja se onnistuu varmasti vähemmän ompelukonetta käyttäneiltäkin.

Lauantailenkkinä käytiin siis kiertämässä pieni karhunkierros ja neiti sai hattuineen osakseen paljon hymyjä ja kommentteja. Reitti on sopivan helppo kiertää vauvankin kanssa ja se on niin hyväkuntoinen, että lenkkareilla ja sandaaleilla pärjäsi ilman ongelmia. Aikaa meni taukoineen vajaa neljä tuntia.

11 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ajoi kyllä asiansa ja pysyi hyvin päässä! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Hatunkin voisi tietenkin tehdä itse, mutta tämä oli tällainen pikaversio. Hellehatulle on tuskin käyttöä enää tänä kesänä...

   Poista
 3. Kylläpä on sisko ollu taas kekseliäänä! :) Mukava reissukin varmasti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mukavaa tuo patikointi silleen päiväseltään. Illalla pääsee taas posliinipöntölle. ;)

   Poista
 4. Hienoa, että saitte tällaiset lomanpäättäjäiset! Ja todella mukava, että kummityttö varjeltui itikkahyökkäyksiltä. Täällä niitä on aivan kamalasti. Enpä vielä tiedä, kuinka Kuusamon korkeuksilla, mutta meidän miessakki on siellä tutustumassa tilanteeseen mökki-kalareissunmuodossa. Naissakki jäi kotiin pidättelemään sadetta kera Aatun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei hyttysiä ole ollut haitaksi asti, mutta kyllähän niitä Kuusamossa riitti... Liekö tästä, vai eilisestä lehdestä johtuen näin yöllä Aatusta unta. :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kyllä, ihanat on... ja terävät! nimimerkkillä "kokemusta on"

   Poista
 6. Mukava kuulla, että kierrokselle voi vauvankin kanssa uskaltautua!

  terv. kesävauvan äippä

  VastaaPoista