sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Pinnasänky


 


Tässä on meidän vauvan pinnasänky. Sellainenhan on tapana laittaa vauvalle valmiiksi ja pedatakin ennen kuin vauva syntyy. Tämä pinnasänky on ostettu jo esikoiselle, mutta se maalattiin viime kesänä tälle vauvalle. Sitten se vietiin omalle paikalleen meidän makuuhuoneeseen odottelemaan vauvan syntymää.

Vanha reunapehmuste ei enää kelvannut minulle, joten päätin tehdä uuden. Halusin välttämättä siihen Sanna Annukan Marimekolle suunnittelemaa "kanteleen kutsu"- kangasta. Tutkin ja totesin, että sitä ei enää tavallisena puuvillakankaana valmisteta, mutta verhoilukankaana sitä voisi vielä löytyä. Sehän kelpaa ihan hyvin reunapehmusteeseen.

Asuinpaikkani Marimekkoa myyvässä liikkeessä on huono palvelu ja sieltä ei saa tilattua tuotteita ilman lisämaksua. Katselin kangasta myös muilta paikkakunnilta, mutta missään ei sitä ollut. Niinpä tilasin sitä naapurikunnan Marimekkoon metrin pätkän. Asioikseni ajelin sinne viikkoa ennen laskettua aikaa ostoksille. Verhoilukankaan hinta yllätti:  55e/m. Noh, mitäpä sitä ei olisi valmis maksamaan, että saa vauvalle pinnasänkyyn mieluisan pehmusteen. Ja sitä paitsi emmehän olleet ostaneet uudelle tulokkaalle juuri mitään. (Siskoni oli löytänyt myöhemmin kyseistä kangasta II-laatuisena n. 20e metrihintaan...)

Ompelin pehmusteen puolikuntoisena viimeisellä viikolla ennen vauvan syntymää. Oli kuumetta. Välillä paleli ja välillä hikoilutti. Mutta sain pehmusteen valmiiksi ja metri kangasta riitti siihen juuri ja juuri. Silitin äitin vuosia sitten antamasta kankaasta ompelemani  lakanat, petasin sängyn, ompelin pikaisesti vielä päiväpeitonkin. Huolehdin valmiiksi, että pään alla on pehmeäksi silitetty harso puklujen varalle.

Sitten syntyi vauva ja päästiin kotiin jo kolmanneksi yöksi.

Viikon päästä vauva täyttää 3kk. Ainuttakaan yötä ja ainuttakaan syöttöjen väliä hän ei ole vielä pinnasängyssä nukkunut. Elämässä tehdään joskus virhearvioita. Ja voihan se olla, että sängylle ja pehmusteelle on käyttöä joskus myöhemmin.

Ehkä esittelen teille myöhemmin paljon halvemman ja mukavamman apuvälineen vauvan ja äidin uniin.

20 kommenttia:

 1. Mutta hienohan on ja saatta sitä reunapehmustetta tarvita myöhemmin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi olla, että saa ainakin pohjaa laskea ennen käyttöä, mutta ehkä se vielä käyttöön tulee.

   Poista
 2. Tuota sänkyä kelpaa katsella ihan sisustuksellisena elementtinä, viis nukkumisesta! Meillä pinnasänky tuodaan aina paikalleen "laidaksi" jottei vauva putoa isosta sängystä yöllä. Siististi pedattuna. Ehkä joku pienempi irtolaita ajaisi saman asian...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pinnasänkyä ei oikein saa sänkyyn kiinni. Mutta esittelen myöhemmin meidän irtolaidan. :)

   Poista
 3. Niin, itse olen parivuotiaana kysynyt äidiltäni, että miksi ihmeessä pienet lapset joutuvat nukkumaan yksin omassa sängyssä omassa huoneessa, kun taas isot aikuiset saavat nukkua kahdestaan. Eikä aikuisia edes pelota kuten lapsia.

  Sänky on kuitenkin kaunis ja rakkaudella laitettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, aivan epäreiluahan se on. Meillä on sängyn alla patjoja isommille lapsille ja niitä levitetään sitten tarpeen tullen.

   Poista
 4. Meidänkin "vauva" on nyt vasta sen aikaa laitettu pinnasänkyyn nukkuun kun on ruvennut kiipeilemään. Suurin osa yöstä kyllä menee vielä isin ja äitin välissä, kun jää syötön jälkeen siihen.

  Nättihän tuo sänky on kyllä!

  ps. blogissani on sinulle haaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin miettinyt, että mitenkähän vauva oppii sitten joskus omaan sänkyyn, mutta jospa se onnistuisi kuitenkin.

   Kiitos haasteesta...oon laiminlyönyt viime aikoina tunnustuksia ja haasteita.(hävettää...) Saa nähdä saanko aikaiseksi vastata tuohon.

   Poista
 5. Kiitos tästä tarinasta! :)

  Kaunis sänky, oot kyllä jaksanu nähdä vaivaa värien ja siistin lopputuloksen kanssa. Tunnistan oireet sen laittamisen taustalla. Kamalalla kiireellä "pakko ennen synnytystä saada tämä asia valmiiksi" -asenteella tehty juttu, jonka merkitys muuttuukin ihan toiseksi, kun lapsi syntyy. :)
  Minäkin valikoin ennen tytön syntymää hartaasti tyttömäistä maalisävyä pinnasänkyyn, että on neidille sopiva. Ehkä pari yötä siinä nukkui, ja sänky on jo kuukausia sitten rahdattu vähin äänin varastoon. Ehkä maalaan sen joskus taas uudella sävyllä, kun on PAKKO saada vauvalle ihana vuode!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kirjoitan näitä blogitekstejä, mietin usein sua. Haluaisin kirjoittaa virheettömästi. Jos alkaa kuitenkin liikaa mietiskelemään, niin kynnys postaamiseen nousee. Sitten vain kirjoitan jonkun yhdyssanan "riskillä" ja mietin, että nyt Maria näkee varmaan punakynän mielessään... ;)

   Mutta kyllä, ihmeellinen on pesänrakennusvimman voima. :)

   Poista
 6. Ei paha... :) meiän kohta 3-vuotias vauva ei nuku vielä isojenkaan sängyssä kokonaista yötä yksin. Äitin ja isin välissä on paljon paremmat unet. Pinnasänkyä ei taidettu edes kasata tälle pojalle, ja vasta se raahattiin yhdestä varastosta toiseen...ehkä se pääsee vielä jollekin käyttöön, mutta tuskin meillä :) Neljästä lapsesta yksi kiltti on joskus nukkunut siinä pinnasängyssä jonkin yön...meilläkin käytetty lähinnä laitana, ettei vauva putoa lattialle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viereen on niin paljon helpompi hoitaa. Syötöissäkään ei tarvitse itse kunnolla herätä. Ja äiti on päivällä paljon virkeämpi.

   Poista
 7. Hieno sänky :) meillä kuopus on nukkunut pinnasängyssä enemmän kuin isommat sisarukset yhteensä. Aina en kyllä raaski vauvaa laittaa sinne vaan pidän kainaloisena..

  VastaaPoista
 8. Tämä on niin kaunis! Ei meidänkään vauvat pinnasängyssä nukkuneet, mutta sitä kauniimpi on vauvansänky katsella, kun se on vain vähän käytössä. Aikuisia vartenhan tällainen silmänilo on, vauvat tykkää eniten ihmiskasvoista, luulen :) Paljon onnea vauvasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) "Vähän" myöhässä vaan kiittelyni... :(

   Poista
 9. Tämä on ihanin designpehmuste jonka olen nähnyt! Itselläkin pesänrakennusvietti päällä ja ihastellen katselen muiden kädenjälkeä - kaupasta kun ei saa halutunlaista. Olisitko kiinnostunut myymään laitapehmusteen mikäli se vielä on sinulla tallessa - niin upea se kyllä on

  - Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista, mutta en valitettavasti myy tätä ainakaan vielä lähiaikoina. Neiti on vielä pinnasänkyiässä ja pehmuste on siis käytössä. Ja kukaties lapsia voi tulla lisääkin... ;)

   Poista
 10. Hei Kreeta!

  I'm not sure if you'd still see this, since you have not been active on your blog in over a year.. But I'll give it a shot. I just love your baby crib bumper, it would work nicely in my baby crib. :) I've "google translated" your text and I understand you made it yourself from a Marimekko textile. I've tried to search for this textile but I can't find it anywhere.. So, I'm wondering if you still have this bumper, and if you'd be willing to sell it to me. I live in Helsinki. My email: maria.hedengren(at)yahoo.com thanks!

  VastaaPoista
 11. Hei Maria!

  Unfortunately I'm not willing to sell it. Maybe I need it myself some day. ;)

  http://www.mari-a.fi/tuotteet.html?id=10/345

  At least this MARI-A- shop sell this textile. (Marimekko: Kanteleen Kutsu)

  VastaaPoista