keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Reseptit

Reseptit ennen:
Ja jälkeen:

Nyt on tyytyväinen mieli. Tämä on ollut aikomuksena tehdä jo monen monta vuotta. Ette varmaan edes tiedä, miltä tuntuu etsiä kiireessä juuri sitä tiettyä piirakan ohjetta epämääräisestä läjästä, joka sisältää ehkä sata epämääräistä paperilappusta. Ja kun sitä ei löydy, on suunnattava tietokoneelle ja etsittävä jostain se ohje ja kirjoitettava uudelleen lähimmän kirjekuoren kylkeen tai lasten piirrustuksesta repäistylle paperilapulle (tässä talossa tuotanto on sen verran runsasta, että osa on joutanut tähänkin käyttöön). Ja niin on taas läjässä yksi lappunen lisää.

Tuskin kenelläkään muulla viikoittan leipovalla on tilanne riistäytynyt näin käsistä. Mutta tulevaisuudessa minäkin löydän ohjeen muutamassa sekunnissa. Piirakka on uunissa siinä ajassa, joka ennen meni ohjeen etsimiseen. Kyllä nyt kelpaa!

Toim. huom. Kirjoitus saattaa sisältää lievää liioittelua.

5 kommenttia:

 1. Mulla on kaunis reseptikirja, jonka ostin kauan sitten. Aluksi innoissani jaksoin kirjoittaa kaikki ohjeet käsin. Sitten liimata ohjeet nätisti kirjasen sivuille. Sitten laittaa ohjeet jonnekin kirjasen väliin ´liimattavaksi sitten joskus´. Nyt niitä on siellä välissä ja kirjahyllyssä kirjasen vieressä. Ehkä mäkin otan itseäni niskasta kiinni ja otan susta mallia. :) Kiitos inspiraatiosta.

  VastaaPoista
 2. Kreeta, mulla on just tuommonen ollut jo vuosia, ja kätevä on! Jauhot ja muut voit huoletta pyyhkiä luutulla pois. Mutta, mutta, tuonkin päivittäminen on aika haastavaa. Tällä hetkellä mulla on ne käytetyimmät reseptit just tuollaisessa sekamelskassa, ku mitä tuossa sun eka kuvassa... :( Ehkä sulta löytyy kuitenkin enemmän itsekuria tuossa päivityshommassa. Jospa minäkin sen tässä joku päivä.... :)

  VastaaPoista
 3. no hieno! minulla myös aivan kauhea arkisto...pitäisipä ottaa itseä niskasta kiinni! kiitos inspiraatiosta. :)

  VastaaPoista
 4. En siis ollutkaan ainoa, jolla reseptit on hujan hajan. :) Mukava, jos saitte inspiraatiota oman reseptikaaoksen järjestelyyn.

  VastaaPoista