keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

perjantai 22. huhtikuuta 2011

Hyvää pääsiäistä!








Meidän perheen vähäiset pääsiäiskoristeet. Yksinkertaiset Tiimari-askartelut ovat koristaneet pääsiäistämme jo monta vuotta.

Tummun tekemä kanakaunotar saatiin viime vuonna, mutta jostain syystä lisäohjeet eivät meitä silloin tavoittaneet. Nyt kana sai ansaitsemansa vanutäytteen sisuksiinsa. Kyllä on nätti!






Eilen leivoin rahkapullia elämäni ensimmäistä kertaa. Lapsuudenkodissani nämä eivät kuuluneet pääsiäisperinteisiin. Ehkä syy on siinä, että isäni varvas meni kieroon rahkaa syödessä. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että tämä kiusallinen vaiva on ollut vanhemmiten paranemaan päin.

Tuli herkullisia pullia! Täytteen ohje on julkaistu Kodin Kuvalehdessä, mutta minä löysin sen Kotipalapeli-blogista. Puolen litran taikinasta tein n. 35 pullaa ja täytettä tuli niihin juuri sopivasti. Näitä teen varmasti toistekin!

Tässä vielä täytteen ohje lisäyksineen ihan itselleni muistiksi:

Rahkatäyte
2 1/2 dl kuohukermaa (en avannut toista purkkia, eli laitoin vain 2 dl)
500g maitorahkaa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
50g vaniljakreemijauhetta
1 rkl maissitärkkelystä (laitoin perunajauhoja, mutta onnistuis varmaan kokonaan ilmankin)

Paistoin pullia 200 asteessa 15 minuuttia.

keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Pääsiäistä odotellessa



"Vilvon valvon tuoleeks telveeks...saanko tikkalin?"







Pääsiäinen on vasta tulossa, mutta meidän rairuoho käärittiin jo rullalle ja laitettiin biojätteeseen. Olin malttamaton ja ahne. Siemeniä oli liian vähän tai astia oli liian suuri. Lopputulos oli ruma. Ruohon pohja on silti aina yhtä jännittävä. ;)





Ja tässä vielä erään leipomispäivän saldo.:



Tämä omppupiirakka on yksi ehdoton lempparini. Meinasin jo kyllästyä tähän, mutta tauko teki terää. Maistui taas.

Ohje on ollut täällä joskus aikaisemminkin, mutta tässä taas, jos jotakuta kiinnostaa.

Pohja

150 g voita
1 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

1 purkki maitorahkaa
2 dl kuohukermaa (ei vatkattuna)
1 dl sokeria
2 omenaa raasteena

1. Nypi voi ja sokeri keskenään ja lisää sekaan keskenään sekoitetut jauhot. Sekoita massaa, kunnes aineet ovat kunnolla sekaisin.
2. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
3. Sekoita rahka, kerma ja sokeri keskenään tasaiseksi. Kaada seos pohjan päälle.
4. Raasta omenat ja ripottele raaste täytteen päälle. Sirottele pinnalle vielä kanelia ja sokeria.
5. Paista piirakkaa +175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna piirakan hieman jäähtyä ja NAUTI. Lisäkkeeksi sopii mainiosti vaniljakastike tai -jäätelö. Hyvää kyllä ilmankin.









Kristallipullia, pullan ja munkin risteytyksiä. Näitäkin kannattaa kokeilla. Google löytää varmasti ohjeen. (Oikeasti nämä kuvassa olevat yksilöt eivät edes onnistuneet. En ole, enkä tule koskaan ystäväksi kuivahiivan kanssa...)








Näitä Cookies-keksejä tein jo toistamiseen. Ohjeen nappasin Karamellikengät-blogista. Toisella leipomiskerralla laitoin kyllä mutkat suoriksi. En huomannut juurikaan eroa maussa tai koostumuksessa.

Chocolate chip cookies (mutkat suoriksi -versio)

150g voita
1 muki fariinisokeria
1/2 mukia sokeria

2 kananmunaa

2 mukia vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
2 tl vanilijasokeria
1 levy Fazerin sinistä pienittynä.

Taikinasta kakkaroita pellille. Paistetaan 165 asteessa ja 15 minuuttia. Nam!

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Croissants

Vuosia suunnittelin kokeleivani näitä. Hyviä oli, vaikka kuvittelin paremmiksi. Vaatisi kaverikseen hyvän salaatin tms.