maanantai 12. joulukuuta 2011

Piparin tuoksua, tonttujen juoksua...

Tässä meidän tämän vuoden piparitalo. Arkkitehtuuri osui ehkä enemmän kohdilleen kuin viime jouluna. Räystäslaudat olisivat saaneet olla pidemmät. Tänä vuonna kiinnitin osat paksulla pikeerilla. Yllätyin positiivisesti, kuinka hyvin osat jämähtivät heti paikoilleen. Aikaisemmin olen leikkinyt sulalla sokerilla. Ainoastaan kapeat osat, kuten lipputanko, hevonen ja toinen puu vaativat tukea ennen kuin jämähtivät lopullisesti paikalleen. Sokerillahan se olisi tapahtunut hetkessä, mutta makuasian (ja turvallisuuden) vuoksi taidan siirtyä tähän pikeerikiinnitykseen jatkossakin. Ennen kuvausta ehdin kääriä talon jo pölyltä suojaan.

Vielä on nuttura liian tiukalla, että antaisin lasten koristella itse piparitalon. Pitäisiköhän ensi vuonna tehdä kaksi taloa. Toisen saisin itse koristella ja toisen lapset. Tänä vuonna tyytyivät vielä koristelemaan pipareita. Taitavia koristelijoitahan he kyllä ovat. ;)


Metsolan piparijoustofroteesta tein lapsille jouluvaatteet. Pojalle paidan ja tytöille mekkoset. Nyt niitä yritetään käyttää ahkerasti. Tonttulakit ompelin punaisesta trikoosta kaveriksi. Kankaita jäi sopivasti vielä lasten uuden pienen serkkutytön vaatteisiin. Mekon koko on n. 50cm ja tonttulakin päänympärys 35cm.


Täällä touhutaan kovasti joulua. Mukava pieni kiireen tuntu on jo päällä. Lahja-asiat alkavat olemaan hyvällä mallilla. Vain yksi joululahja on tekemättä, mutta asia alkaa korjaantumaan tuota pikaa. Enää neljä työpäivää ennen joulua, joten kotonakin ehtii touhuta. Kaksosten syntymäpäiviä ja puolen suvun pikkujoulujakin juhlitaan vielä ennen joulua. Jospa muistaisin ottaa muutaman kuvan tarjoiluista ja laittaa tänne näytille. Mukavaa joulunodotusta teillekin!

5 kommenttia:

 1. Kaunista piparitaidetta postauksen täydeltä! Minä se vaan suunnittelen joka joulu mutta en saa aikaiseksi tuota jouluvaatetusta uusista kuoseista.

  VastaaPoista
 2. Piparitaloa en minä oo saanu aikaseksi tehtyä vielä kertaakaan. Nätiltä näyttää!

  Ja ihania jouluvaatteita:)

  VastaaPoista
 3. Mulla on täällä jo niin nuttura löysällä, että päätin antaa piparitalon tekemisen kokonaisuudessaan lapsille. Ei jostain syystä innosta nyt se homma itseäni ollenkaan, vaikka tähän asti ei joulua ole tullut ilman piparitaloa. :)

  Kivoja juttuja kerrassaan oot sinä tehny.

  VastaaPoista
 4. AnniP, kiitos! Itsekin haaveilin piparivaatetusta lapsille jo viime vuonna, mutta vasta nyt sain aikaiseksi. Moni muu (jopa monta joulua odottanut) homma saa jäädä vielä ensi vuoteen...

  Ikuinen vauvakuume, kiitos!

  Anna, ei muuta kuin rohkeasti piparkakkutalon tekoa kokeilemaan. Ei se niin vaikeaa ole.

  Hanna, tuo on oikea asenne. Täytyy pyrkiä siihen, kunhan lapset vähän kasvaa...

  VastaaPoista