perjantai 4. marraskuuta 2011

Kurpitsa

Mieheni sai työkaveriltaan kurpitsan. Oli kuulemma pienin kasvattamastaan kymmenestä kurpitsasta. Kokoa oli tälle pienokaiselle kertynyt silti liki 30 kiloa. Tehtiin kurpitsasta mm. piirakkaa tällä Kodin kuvalehden ohjeella. Lisäksi kokeiltiin pikkelssiä ja hilloa. Siemeniäkin paahdettiin. Noh, tulipahan kokeiltua ja todettua, että ei ollut meidän makuun...











Lopuksi tehtiin tietenkin kurpitsalyhty. Leikkelin kurpitsaan yhteensä neljä naamaria. Muutaman kerran ehdittiin polttaa kynttilää lyhdyssä. Sitten se unohtui ja eräänä päivänä pari viikkoa sitten huomattiin, että koko komeus oli pehmentynyt ja kansi oli tippunut kurpitsan sisään.




Pyhäinpäiväviikonloppu meni meidän perheellä töiden merkeissä. Mies painoi pitkää päivää ja minä olin lasten kanssa kotona. Tästä hyvästä saadaan mies jouluksi kotiin. Joten jouluaaton ja joulupäivän työvuorot on nyt kuitattu. Jee! :)

Lasten kanssa herkuteltiin perjantaina pitsalla ja samalla leivottiin hämähäkkileivoksia. Puolet pellillisestä tein suklaa- ja puolet lakritsikuorrutteella. Koristeiksi hämähäkkejä. Ja olihan se lapsista jännää tehdä ja syödä hämähäkkejä! :) Esikko pursotti suklaasta hämähäkkejä minun kaverina ja pienemmät laittoivat sokerihelmiä silmiksi.

5 kommenttia:

  1. Hienoja hämähäkkileivoksia! Ja huikea kurpitsa. Meillä teki parhaiten kauppansa raakana, en ehtinyt kokeilla valmistustapoja vielä...

    VastaaPoista
  2. Upeat leivokset. Onko sulla ohjetta noihin? Voisin kokeilla vaikka se pyhäinpäivä meni jo. :-)
    Mä tein kurpitsasta pikkelssiä, se upposi meidän porukkaan ihan hyvin.

    VastaaPoista
  3. Tein hämähäkkileivokset ihan vain suosikkisuklaapiirakan ohjeella:

    Suklaapiirakka:

    2,5 dl vettä
    200 g voita (margariinikin varmaan käy)
    4 rkl tummaa kaakaota
    1 tl suolaa
    (nämä kieuhautetaan)

    5 dl vehnäjauhoja
    5 dl sokeria
    2 tl vanilijasokeria
    1,5 tl soodaa
    (sekoitetaan ensin keskenään, lisätään tähän edellä kiehautettu seos)

    1,5 dl maustamatonta jogurttia (tai jos käyttää maustettua, kannattaa vähän sokerin määrää vähentää)
    2 kananmunaa
    (Sekoitetaan keskenään ja lisätään muun taikinan joukkoon.)

    Taikina on aika löysää. Sitä ei kannata säikähtää.

    Paistetaan 200 asteessa 20 minuuttia.

    Kuorrute:

    1 dl kermaa
    200 g maitosuklaata

    Kerma lämmitetään kattilassa. Ei ihan kiehuvaksi, ettei suklaa pala. Lisätään suklaapalat ja sekoitetaan voimakkaasti, kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Lisätään piirakan päälle ja annetaan hiemän jähmettyä. Nautiskellaan.

    Eli näihin leivoksiin tein kuorrutteen vain puolikkaana ja laitoin sen toiselle puolelle piirakkaa ja toiselle puolelle lakritsikuorrutteen kutakuinkin Kinuskikissan ohjeella: desin verran kermaa ja 5 Kick-patukkaa, lämmitin niitä kattilassa ja kun patukat olivat sulaneet jatkoin keittämistä vielä n. 5 minuuttia. Seitit valkosuklaalla (tässä sai olla nopea, ettei kuorrute alla ehdi jähmettyä liikaa, muuten tikuilla leivoksen reunoihin vetely ei onnistu).

    VastaaPoista
  4. Herkullisen pelottavia hämähäkkejä! Voivat vedota tietynikäisiin (poika)lapsiin erityisesti! :)

    Yhtenä päivänä puhuttiin mekin kurpitsasta. Yksi mielikuva siitä on tämä: koulun ruokalassa on salaattikulhojen vieressä oransseja palasia, jotka näyttävät houkuttelevilta. Persikkaa, jes! Suuhun laittaessa paljastuvat kurpitsaksi... Ei ole koskaan kuulunut minun ykkösherkkuihin...

    VastaaPoista
  5. Ja oiskohan tuo niin, että pienemmät kurpitsat on paremman makusia. En tiedä, mutta porkkanoissa ainakin pitää paikkaansa.

    Herkullisen näköisiä leivoksia! Kiitos ohjeesta:)

    VastaaPoista