lauantai 27. elokuuta 2011

Omenapiirakkaa

Onko totta, että en ole vielä tätä herkkua tänne esitellyt? En ainakaan itse sitä löytänyt, joten tässäpä on. Toivottavasti en toista itseäni. Ohjeen olen joskus jostain blogista napannut ja tästä on tullut kyllä yksi omenareseptien lemppareista. Kannattaa kokeilla!





Ohje (pellilliseen, siihen pienempään):

4 kananmunaa
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
3 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
200 g sulaa rasvaa
2 dl piimää

Pinnalle:

omenaa ohuina lohkoina
kanelia
sokeria


Kaurakuorrutus:

100 g sulaa voita
2 dl kaurahiutaleita tms.
2 dl sokeria
4 rkl fariinisokeria
2 rkl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää yhdistetyt jauhot vuorotellen piimän ja jäähtyneen rasvan kanssa. Lado omenalohkot pellille levitetyn taikinan päälle, ripottele kanelia ja sokeria päälle. Valmista kaurakuorrutus: sulata rasva, lisää hiutaleet ja muut aineet, sekoita tasaiseksi ja levitä omenaviipaleiden päälle. Paista 200 asteessa n. 20-25 min. Tarjoa sellaisenaan tai esim. vanilijavaahdon kanssa.

3 kommenttia:

  1. Kiitos! Taas yksi hyvänoloinen resepti kokeiluun ! :) Tuon edellisen postauksen mansikkakakunkin aion ensi tilassa testata.

    VastaaPoista
  2. Tätä piirakkaa on tehty Itärannalla useamman kerran viime viikkoina. Jostain syystä sitä ei kuitenkaan ole useinkaan ollut saatavilla...

    VastaaPoista
  3. Piirakka on kyllä hyvää ja makeaa! Onnistuisi varmasti vähemmällä sokerin määrälläkin. Välillä tuntuu vähän liiankin makealta.

    VastaaPoista