keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Hampurilaista ja kakkua



Meillä herkutellaan itsetehdyillä hampurilaisilla ehkä pari kertaa kuukaudessa. Voittaa hesburgerit tms. mennen tullen.




Ja jos kerran uunia lämmittää, niin samallahan se on tehtävä jotain makeampaakin. Siskolta nappasin ohjeen, mutta vastoin ohjetta tein makeanhimoissani päälle kinuskikuorrutteen. Maistui herkulliselta näinkin, mutta seuraavan kerran taidan kokeilla suklaalla ja silloin, kun on tulossa vieraita...

Ohjeen copypastetin siskon blogista:

Suussa sulava
SUKLAAKAKKU

200g voita
1 taloussuklaalevy tai tummaa (70%) suklaata
2,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
1 rkl vahvaa kahvia

Voitele tasapohjainen kakkuvuoka hyvin tai vuoraa se leivinpaperilla. Sulata voi ja suklaa kattilassa, lisää sokeri seokseen lusikalla sekoittaen. Erota kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Lisää ensin keltuaiset yksitellen sulatetun voin ja suklaan joukkoon kattilaan, lisää sitten jauhot ja kahvi, sekoita lusikalla. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nostele valkuaisvaahto varovasti hieman jäähtyneen suklaaseoksen joukkoon. Kaada seos voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 30-40 minuuttia. Kakku saa jäädä hieman pehmeäksi sisältä.

Anna kakun jäähtyä. Kumoa kakku ja koristele se suklaakuorrutuksella. Mikäli et halua suklaakuorrutusta, koristele tomusokerilla, pähkinöillä tai manteleilla.

Kuorrutus:

100g voita
1 taloussuklaalevy tai tummaa (70%) suklaata

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Jäähdytä hetki ja kuorruta kakku.

Voit tehdä kaksikerroksisen kakun tuplaamalla aineksien määrän ja laittaa kerroksien väliin suklaamoussea tai aprikoosihilloa.



Ja ei, ohjeeseen ei kuulunut leivinjauhe. Sen jouduin itse vielä varmistamaan. Valkuaisvaahto hoitanee sen roolin.

6 kommenttia:

  1. Meilläkin haaveiltiin viimeksi tänään hampurilaisten leivonnasta. Suklaakakkukin kyllä maistuisi.

    VastaaPoista
  2. No jopas on herkullisia taas pyöräytelty!

    Joko Viljan kukissa näkyy nuppuja?

    VastaaPoista
  3. Itsetehdyt hampparit on kyllä ihan parhaita! En suostuis nykyään edes syömään hesburgerin/mäkin hampurilaisia..

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista! :)

    Ja ei, nuppuja ei ole vielä näköpiirissä. Onhan tässä vielä kesää jäljellä.

    VastaaPoista
  5. Suussasulavan hyvät, maistuis kyllä mullekin.

    VastaaPoista