keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Pääsiäistä odotellessa



"Vilvon valvon tuoleeks telveeks...saanko tikkalin?"







Pääsiäinen on vasta tulossa, mutta meidän rairuoho käärittiin jo rullalle ja laitettiin biojätteeseen. Olin malttamaton ja ahne. Siemeniä oli liian vähän tai astia oli liian suuri. Lopputulos oli ruma. Ruohon pohja on silti aina yhtä jännittävä. ;)





Ja tässä vielä erään leipomispäivän saldo.:



Tämä omppupiirakka on yksi ehdoton lempparini. Meinasin jo kyllästyä tähän, mutta tauko teki terää. Maistui taas.

Ohje on ollut täällä joskus aikaisemminkin, mutta tässä taas, jos jotakuta kiinnostaa.

Pohja

150 g voita
1 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

1 purkki maitorahkaa
2 dl kuohukermaa (ei vatkattuna)
1 dl sokeria
2 omenaa raasteena

1. Nypi voi ja sokeri keskenään ja lisää sekaan keskenään sekoitetut jauhot. Sekoita massaa, kunnes aineet ovat kunnolla sekaisin.
2. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
3. Sekoita rahka, kerma ja sokeri keskenään tasaiseksi. Kaada seos pohjan päälle.
4. Raasta omenat ja ripottele raaste täytteen päälle. Sirottele pinnalle vielä kanelia ja sokeria.
5. Paista piirakkaa +175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna piirakan hieman jäähtyä ja NAUTI. Lisäkkeeksi sopii mainiosti vaniljakastike tai -jäätelö. Hyvää kyllä ilmankin.









Kristallipullia, pullan ja munkin risteytyksiä. Näitäkin kannattaa kokeilla. Google löytää varmasti ohjeen. (Oikeasti nämä kuvassa olevat yksilöt eivät edes onnistuneet. En ole, enkä tule koskaan ystäväksi kuivahiivan kanssa...)








Näitä Cookies-keksejä tein jo toistamiseen. Ohjeen nappasin Karamellikengät-blogista. Toisella leipomiskerralla laitoin kyllä mutkat suoriksi. En huomannut juurikaan eroa maussa tai koostumuksessa.

Chocolate chip cookies (mutkat suoriksi -versio)

150g voita
1 muki fariinisokeria
1/2 mukia sokeria

2 kananmunaa

2 mukia vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
2 tl vanilijasokeria
1 levy Fazerin sinistä pienittynä.

Taikinasta kakkaroita pellille. Paistetaan 165 asteessa ja 15 minuuttia. Nam!

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä, vähän erilaisesta omenapiirakkaohjeesta! En oo aikasemmin tuollaista tehnytkään. Oli sen verran hyvää, että resepti meni kansioon :) -Taina

    VastaaPoista
  2. Ollos hyvä vaan. Mukava, jos maistui. :)

    VastaaPoista