sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Pipoja, lapasia


Tein tytöille pipot mustien takkien seuraksi. Olin ajatellut tekeväni molemmille samanlaiset, mutta esikko ilmoitti haluavansa erilaisen pipon kuin pikkusiskolla. Ei saanut olla lettineuletta, ihan sileää vain. Tosin pikkusiskon tupsua piti vähän kadehtia.


Ja tietenkin pipot kutittivat. Ymmärrän kyllä. Itse en siedä mitään villaa paljaalla iholla, ehkä joten kuten lapasina menee, mutta yleensä niihinkin laitan kaupan sormikkaat väliin. Ompelin pipoihin ohuet trikoo-vuoret. Nyt kelpaa!

Esikko tarvitsi lapasia. Pikkusisko ja -veli tarvitsisivat myös. Täytyisi vissiin alkaa ahkeroimaan lapasia ja villasukkia. Vähän tylsää touhua kyllä, mutta jospa intoa löytyisi.

11 kommenttia:

 1. Oi kuinka ihanat pipot!! Tosi nätti väri ja mallit, sopii kyllä kivasti mustan kanssa:) Yleensä se kai menee juuri noin, että isosiskon täytyy erottua pikkusiskosta, mutta pikkosiskot monesti haluaa matkia isompia:)

  VastaaPoista
 2. Ihania! Tein just omalle tytölle kaksi villaista pipoa eikä hän suostu niitä käyttämään kun kutittaa. Tuo sinun (puoli)vuoritus ideasi on hyvä. Taidanpa kokeilla sitä itsekin. :)

  VastaaPoista
 3. Kivan näköiset pipot! Miten kiinnitit tuon vuorikankaan pipoon? Ompelukoneella vai käsin? Jospa sais itsekin kokeiltua, vaikka neulottua ei ole tullut juurikaan...

  VastaaPoista
 4. Nostan täällä hattuani. Erityisesti tuosta lapasasiasta. Mun tekis mieli meidän porukalle kivoja lapasia, luultavasti raidallisia, mutta miten ihmeessä jaksan ruveta tekemään? Viimeksi tehnyt vuonna -91 viidennellä luokalla...

  Alpakkalangasta tehty pipo ei muutes kutita, kokeileppa!

  VastaaPoista
 5. tosi suloiset pipot, aivan huippu väri!! Tuohan tuo vuori lisälämpöäkin, ei niin helposti tuuli pääse läpi, vaikkei varsinaiset pihalakit olekkaan..? :)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana tuo väri pipoissa :)

  VastaaPoista
 7. No mikäs siinä lapasten ja sukkien tekemisessä niin tylsää on ? Tulosta tulee nopeasti ja kun ottaa erilaisia lankoja ja värejä, niin sekin auttaa mielenkiinnon säilymisessä; johan alko tulemaan porukalle lapasta ja sukkaa, ku liukuhihnalta. ;)

  VastaaPoista
 8. Mistä langasta nuo pipot on tehty? Just tuon väristä olen etsiskellyt, mutta en ole löytänyt sopivaa. Kauniit pipot! :)

  VastaaPoista
 9. Tännehän oli yön aikana tupsahtanut paljon kommentteja. Kiitos! Ne lämmittää mieltä. :)

  Hilla: ompelin vuoret käsin kiinni pipoihin. Ensin vain saumurilla ompelin vuorin reunat ja yhdistin renkaaksi. Sitten pistelin käsin ompelulangalla kiinni.

  Hanna: kyllähän sen ensimmäisen lapasen/sukan tekee, mutta se toinen. Hohhoi! Ja sattuneesta syystä lankavarastossa on tällä hetkellä vähemmän iloisen värisiä lankoja puoli jätesäkillistä. Jotain pitäis niistä keksiä. Tuntuu, että ei niitä oikein (uudelleen) värjätäkään voi, vai voiko?

  Anna: lanka on Novitan mamboa. Sitä ei ilmeisesti enää valmisteta. Itse ostin omani Tallinnan Karnaluksista. Käsittääkseni Novitalla on kuitenkin tuon väristä lankaa Tempona ja Floricana.

  VastaaPoista
 10. Oi kun pirteän väriset ja kauniit pipot! Meillä on usein villapipon alla ohut puuvillainen kypärämyssy niin ei kutita ja säästyy vuorin ompelemiselta =)

  VastaaPoista
 11. No, mikä ettei vois uudelleen värjätä. Testaa pieni erä.

  VastaaPoista