keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Herkkuja

Prisman korttihyllyltä bongasin muutaman muffinssiohjeen. Ja pitihän niitä testata. Sisko perheineen tuli tuhoamaan näitä meidän avuksi. Valitettavan pieniherkkuista sakkia vaan.
Minä kauhistuin jälleen siitä sokerin määrästä, minkä minä mätän mahaani päivittäin. Nyt olen herkkulakossa. 1,5 viikkoa takana. Ja arvatkaa tekeekö mieli karkkia? Pitäisiköhän jo armahtaa itseni...

Porkkanamuffinsseista tuli liian höttöä minun makuuni. Parempaa varmasti perinteisenä piirakkana.
Kesällä tein jätskikakun. Ensin valkosuklaakuori silikonivuokaan, sitten vanilijajäätelöä suolapähkinöiden ja kinuskikastikkeen kanssa. Kakku lojui muutaman kuukauden pakastimessa. Omalle väelle kakku oli liian iso. Vieraat sattui olemaan aina väärää laktoosikoulukuntaa tai sitten en vain muuten ehtinyt ottamaan sitä huoneenlämpöön pehmenemään. Ja lopulta en enää edes uskaltanut sitä tarjota, niin pitkään se oli pakastintamme täyttänyt. Maistuihan se makealta myös syksyisenä lauantai-iltana ihan oman porukan kesken, vaikka liian isohan se oli edelleen. Seuraaksi kokeilen Daim-versiota (ehkä ensi kesänä).


3 kommenttia:

 1. Nam! Varsinkin nuo suklaamuffinsit saa veden kielelle :P
  Oon miettiny tuota herkkulakkoasiaa. Miks se on niin vaikeeta?! Jos olis riittävän kannustava palkinto, niin auttaiskohan se... Tähänastiset lakkoilut ovat aina päättyneet heti alkuunsa.

  VastaaPoista
 2. Juu no, erittäin maistuvilta näyttävät. Nams nams! Tarttiskohan taikinapeukaloida myös.

  VastaaPoista
 3. Oli kyllä hyviä muffinsseja! Sisko perheineen kiittää. Ps. Syötiin niitä niin monta ku kehattiin. Ja anteeks, että lietsottiin sut herkkulakkoon.. :)

  VastaaPoista