torstai 9. syyskuuta 2010

Lomalaisen ompeluksiaMeidän lapsilta ei ainakaan pipot lopu kesken! Minulla tulee tehtyä jämäkankaista lähes poikkeuksestta pipoja. Pitäisi vissiin keksiä jotain muutakin käyttöä pienille kangaspaloille. Kukan tein koristamaan pipoa näitä Unikuun ohjeita mukaille.
Minulla olisi kerrankin kaapit pullollaan ihan oikeita kivoja pakalta ostettuja kankaita. Mutta mistä johtuu, että minulle juuri nyt on iskenut hirveä innostus tuunailla kaikkea vanhaa? Ainakin halpaa ja hyödyllistä. Esikoiselle tein housut, jotka on tehty vanhoista farkuista. Taskut jatkuu vähän tuonne takakappaleen puolelle.Meidän reipas poika on oppinut viime aikoina yhtä ja toista uutta. Kovasti on alkanut tulemaan puhetta ja kävelyn oppiminenkaan ei ole ehkä kovin kaukana. Rohkeutta vaan tarvittaisiin. Näiden lisäksi poika on oppinut kuivaksi ja yöaikaan täytyy silloin tällöin käyttää häntä vessassa. Lähes kaikki yökkärit ovat olleet tähän asti haalarimallisia ja nehän eivät ole kovinkaan käteviä pissareissuilla. Helikopteriyökkäri tuli siis todelliseen tarpeeseen. Raitakangas on minun vanhasta topista. Vihreät kangassuikaleet on pengottu rokserilta. Kankaita oli silti vähänlaisesti ja siksi laitoin pitkät resorit.


Tämä paita oli alkujaan siskon tytön vanha Marimekon mekko. Malliltaan ylileveä ja jäi sellaiseen meillä käyttämättömäksi. Mekko sai uuden elämän meidän perheessä T-paitana.

Mukava, kun alkaa nuo resorikanttaukset sujumaan. :)

Lomalaisena olen ehtinyt kuitenkin jo korkkaamaan Jofotexitkin. Pari paitaa poitsulle. Yksi paita tästä kankaasta meni lasten serkulle synttärilahjaksi sellaisella vauhdilla, että siitä en ehtinyt ottamaan kuvaa. (Näissä minun kuvissa värit valehtelee. Vihreä on oikeasti ihan rehellinen kirkkaan vihreä.)

Harmi vain, kun saatiin käytössä osittain pilalle tuo pitkähihainen paita. Meillä kävi nimittäin nuohooja. Ja poika liikkuu ryömien. Ei siihen muuta tarvittu. Enkä ennen pesua edes tajunnut, mistä paidan nopea likaantuminen johtui. Nyt pesun jälkeen taitaa olla turha siihen enää mitään myrkkyjä kokeilla. Ehkä se vielä käyttöön kelpaa.Ja viimeisenä ja vähäisimpänä tilkkupeitto, joka odotti valmistumistaan noin neljä vuotta. Kun sain ommeltua tilkut paikoilleen, tajusin sen olevan ruma väritykseltään. Nyt tein sen kuitenkin loppuun. Jos myisi pois vaikka kirpputorilla. Mustavalkoisena peitto näyttää paremmalta. ;)

1 kommentti:

  1. Olet ollut ahkera lomalainen ja saanut aikaiseksi kivoja vaatteita. Minusta noissa farkuissa on tosi hienot taskut ja hauska idea laittaa ne jatkumaan sauman ylitse.

    VastaaPoista