tiistai 21. syyskuuta 2010

Karnaluks

Reilu viikko sitten kävin viikonloppureissulla Tallinnassa kahdestaan armaan mieheni kanssa. Lapset jäivät kotiin mummun hoidettaviksi. Siskoni suositteli käymään Karnaluks-nimisessä käsityötavaroiden tukkukaupassa. Ratikallakin sinne kuulema pääsisi, mutta eipä tuo pitkä matka ollut kävelläkään (ainakaan Swissotellista.... ;)). Iski jo epätoivo kauppaa etsiessä. Katu oli pieni ja hiljainen. Käveltiin sitä ensin edestakaisin. Sitten piti jo soittaa siskollekin. Lopulta löydettiin kuitenkin perille. Ensin piti vain silmät pyöreinä ihmetellä sitä tavaran määrä! Hetken tuijoteltuani osasin kuitenkin tarttua koriin ja alkaa penkomaan. Maksuvälineenä siellä käy vain käteinen. Tästä syystä ainaniinavulias mieheni lähti nostamaan rahaa ja minä jäin penkomaan. Kaupassa vierähti yli kaksi tuntia! Jostain kätköistä mieskin löysi uskomattoman hienon asenteen käsityötarvikeshoppailuun. (Mikäs sen parempaa laatuaikaa...) Hän kulki hyllyjen väleissä ja etsiskeli asioita, jotka vaimoa saattaisivat kiinnostaa. Lisäksi hän etsi ja vertaili hintoja. Hinnat olivat selkeästi halvempia kuin täällä kotimaassamme. Sanoinko jo sen, että valikoma oli myös erittäin runsas?

Palvelu oli kaupassa loistavaa. Myyjiä tuntui olevan paljon, mutta ihan siellä sai rauhassa kulkea ja penkoa. Eräskin myyjä ohimennen vilkaisi koriani ja kysyi, että olenko ihan tarkoituksella valinnut tavallista paksumpaa saumurilankaa, vai haluaisinko vaihtaa ne ihan normaaleihin. Halusinhan minä. Kassalla mieshenkilö tarkisteli esim. ompelukoneen puolista, että sopiihan ne varmasti ompelukoneeseeni. Hän haki jostain takahuoneesta erilaisia puolakoteloita ja kysyi, minkälainen on minun koneessani. Hyvin passasivat puolat tämän perusteella omaan Pfaffiini.

Enemmänkin olisi voinut ostaa. Ehkä seuraavalla kerralla osaa jo etukäteen miettiä vähän ostoslistaa.

Nämä tarttui mukaan tällä kertaa: (Keltaista mamboa ei ole näkynyt etsiskelystä huolimatta enää Suomen kaupoissa. Siksi mukana myös kotoista Novitaa.)

Ja tässä pieni osa kaupan lankavalikoimasta:

Saisikos olla punasävyisiä nappeja? Entä vihreitä?
Ja vielä muutama ruskea nappi:

Suosittelen paikkaa lämpimästi kaikille käsityöihmisille!

12 kommenttia:

 1. Vau! Onpas siinä todellinen käsityötavarataivas! Nyt taisikin tulla asiaa Tallinnaan :-)

  VastaaPoista
 2. Ihana kauppa! Tuolla vois kyllä käydä...

  VastaaPoista
 3. WAU! Tonne on pakko päästä!!! Ja ihanaa, että olet saanut noin hyvää palvelua! :)

  VastaaPoista
 4. Wau minkälainen kauppa. Minkä hintaisia siellä oli esim. nuo ompelukoneenpuolat, ompelulangat, napit..?

  VastaaPoista
 5. http://shop.kl24.ee/
  Tuoltapa noita hintoja näkee, kunhan ensiksi valitsee kategoriat ja sitten tuotteen.

  Aika hulppeet valikoimat kyllä kuvienkin mukaan! Kuopion Nappi ja Nauha -liikkeen valikoima häpeää tuon tarjonnan rinnalla ja minä kun olen pitänyt sitä jokseenkin tasokkaana nappikauppana... :)

  VastaaPoista
 6. Vau, johan on käsityökauppa! Muutama nappikin :p

  VastaaPoista
 7. No vaude, mikä kauppa! Seuraavalla Tallinnanreissulla ehdottomasti tuonne. :) Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 8. Voikukka83: 10kpl puolia maksoi yhteensä noin 3 euroa. Ompelulankojen hinnat vaihteli, mutta noin 50 senttiä rulla. Saumurilanka oli alle 1,5 euroa. Eli halpaa huvia. :)

  VastaaPoista