perjantai 4. kesäkuuta 2010

Esikolle retrotakkiSisko oli löytänyt äidin kangaskätköistä tämän keltaisen sydänkankaan ja minä ompelin siitä takin meidän esikoiselle. Kaavan otin jostain Ottobre-lehdestä vuodelta 2005. Muokkailin kyllä kaavaa melko paljon. Kavensinkin sitä, mutta olisi saanut kaventaa vielä enemmän. Minusta tuntuu, että Ottobre on kuitenkin ottanut opikseen palautteesta ja nykyisissä lehdissä kaavat ovat kapeampia kuin noissa vanhemmissa lehdissä.

Taskuihin sain idean pumpulia ja pellavaa -blogista.

Nämä rumilukset tein pojalle ulkohousuiksi lämpimille keleille. Peppuun ja polviin laitoin pul-kangasta, ettei kaikki kosteus olisi heti alla olevissa vaatteissa. Kankaaksi laitoin taas r-collectionin collegekangasta, jota kaapista nyt sattui löytymään huomioiden, että saumurissa oli valkoiset langat. Poika oli kuitenkin kovin tyytyväinen pöksyihinsä.

5 kommenttia:

 1. Ihania juttuja! Mä haluaisin kokeilla tehdä tommosia haalareita, kun sain äidin saumurin lainaan. Voisi siis yrittää ompelua myös joustavista kankaista.
  Tuo takin kangas läikähdyttää sydäntä! :) Meillä nimittäin oli kotona muinoin kangasta, jossa valkoiset sydämet ovat vihreällä pohjalla.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana takki.Olen "retrokankaita" kirpputorilta jemmannut, aikomuksena ommella tytöille niistä mm mekkoja ja hameita, mutta taidot eivät tuollaiseen kyllä riitä.
  Heli

  VastaaPoista
 3. Uusi lukija täällä hei! Aivan ihana takki. Ja taskut on tosi siistit, saumat on suorassa ja kantit tasaiset, ihailen!
  Edellisen viestin lappuhame ja -haalarit oli myös ihanat :)

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihanan mallinen tuo takki! Pitääpä ottaa ylös ja ehkä joskus vilauttaa sitä vähän ohimennen eräälle tutulle ompelijalle... ;)

  VastaaPoista