perjantai 28. toukokuuta 2010

PuutarhatouhujaSyksyllä ostin kaupasta pari pussia kukkasipuleita ja kauniiden kukkien toivossa painelin ne multaan juuri ennen talven tuloa. Minähän en ole (ainakaan toistaiseksi ollut) mikään viherpeukalo, joten ehdin jo epäillä koko touhun kannattavuutta. Kovasti tuijottelin aina ulkoillessa kukkapenkkiä, mutta mitään ei tuntunut tapahtuvan. Kunnes sitten eräänä päivänä huomasin, että mullasta pilkistää muutama pienen pieni kukan alku. Päivä päivältä ne ovat kasvaneet ja ihan kohta ovat täydessä kukassa.

Suurella innolla yritin kasvattaa kesäkukkiakin siemenistä. Yritykseksi se jäi. Jouduin tänäkin vuonna tyytymään puutarhamyymälän antimiin.

Mutta koska mullan makuun kuitenkin pääsin, päätin laittaa pihalle myös pienen kasvimaan. Lapsuudesta ja nuoruudesta en kyllä muista mitään niin vastenmielistä kotityötä kuin rikkaruohojen kitkeminen. Ja olen varmasti monet kerrat vannonut, että en ikinä koskaan milloinkaan laita itselleni kasvimaata, mutta toisin kävi. Miehen kanssa tehtiin pieni mansikkamaa ja kasvimaa. Jospa tuollaisen alueen jaksaisin pitää rikkaruohoista puhtaana.

Mansikkamaa Kekkilän tyylillä:Yksi kukkakin jo on.
Ja kasvimaa:Viime kesänä laitetut viinimarjapensaatkin selvisivät talven yli ja taitaa tulla jo vähän maistiaisia loppukesästä.
Jospa sitä lämpimiä säitä (ja sadonkorjuuta...) odotellessa löytyisi myös kadoksissa ollut ompeluinto. Pieniä merkkejä sen löytymisestä on jo ilmassa. :)

2 kommenttia:

  1. Siitä se lähtee! :)

    Minäkään en ole koskaan ollut mikään puutarhaihminen, mutta nyt kun vihdoin on oma piha tekis kauheesti mieli kaikenlaisia kukkia, pensaita, puita. Mutta kun ei oikein ole vielä taitoa laittaa...
    Olin äärimmäisen ylpeä ja iloinen, kun näin ensimmäiset ruttuiset pienet lehdet vuorenkilvissä, joita siirsin viime kesänä meijän äitin kukkapenkistä tänne pihalle. Siirto onnistui! Mun ite laittama kukkapenkki virkosi! Ja nyt niissä on jo muutama vaaleanpunainen kukka! :)

    VastaaPoista
  2. Tuohan onkin kätevä mansikkamaa :) Mullekaan ei oo kovin vihreää peukaloa luotu, mutta jospa sitten eläkkeellä innostuis ;)

    VastaaPoista