perjantai 12. helmikuuta 2010

Valmiita töitäMeillä yritetään opetella kuivaksi. Neitin kanssa se onnistuu jo melko hyvin. Välillä menee vielä koko homma pipariksi. Silloin harkkahousuista on iso apu, ei tarvi pissejä pyyhkiä lattialta niin usein. Nämä imee suunnilleen yhdet pisut, joten myös esim. ulkona ja kauppareissulla pidetään näitä varmistuksena. Neiti on kyllä melkoinen hienohelma tässä asiassa. Märillä housuilla ei voi olla hetkeäkään. Omatoimisesti hän käy vaihtamssa pöksynsä joko puhtaisiin harkkahousuihin tai niiiiin ihaniin Hello Kitty- pikkareihin. Äiti mielellään auttaisi tässä asiassa, sillä märkiä harkkiksia löytyy sitten milloin mistäkin. Mutta äitille ei aina kerrota.

Ompelin harkkiksia useammatkin, tässä kuvassa vain osa niistä. Ehkä vielä muutamat täytyisi ommella. Pitäis alkaa tehokkaammin opettaa tuota poikaakin.

Ja samalla kun kaivoin vaippakankaat esille, ompelin S-kokoisen sisävaipan, kuoren ja yhden imun. Annoin nämä lähes naapurissa asuvalle työkaverille, joka synnytti viikko sitten poikavauvan. Olisin halunnut valita vähän poikamaisemmat värit, mutta ei ollut varastossa parempia värejä siihen hätään. Tosin ompelin ja annoinkin nämä jo ennen vauvan syntymää, mutta aavistelin jo silloin, että syntyvä vauva on poika.Tästä kummipojan yökkäristä taisin mainita jo aikaisemmin. Ompelusta on yli kuukausi aikaa ja kovasti on kuulemma ollut kummipojan mieleen. Poikamaisempia värejä ei löytynyt tähänkään ja siksi valitsin traktorin kuvaksi. Pitäisi vissiin lähteä kangasostoksille... Jos siitä saisi vaikka uutta virtaa ompeluksiin. Näiden lisäksi ei ole tullut ommeltua pitkiin aikoihin mitään.
Tytöille virkkasin mustasta puuvillalangasta hameet. Esikoiselle pitäisi virkata kyllä uusi. Tuosta tuli vähän knafti. Ja voisin tehdä suunnilleen saman mallisen kuin ylemmässä kuvassa oleva pikkusiskon hame. Kätevät, kun voi heittää huoletta pyykkikoneeseen. Idean näihin sain nähtyäni veljen vaimon tyttärelleen virkkaaman hameen. Kuvissa hameiden koot näkyy vähän hassussa suhteessa. Oikeasti alempi hame on reilusti isompi kuin ylempi.

2 kommenttia:

  1. Oliko sulla joku ohje noihin hameisiin vai tuliko "mutulla" levennykset/kavennukset? Millä silmukoilla virkkailit? :)

    -Saara

    VastaaPoista
  2. Ei ollut mitään ohjetta. Pienemmän hame on virkattu kokonaan kiinteillä silmukoilla ja isomman hameessa joka 3 rivi on puolipylväitä. Lisäilin molemmissa suunnilleen joka 3.lla kierroksella 4 silmukkaa, ripottelin ne suht tasaisesti pitkin kierrosta. Virkkasin hameet siis vyötäröltä lähtien ja kannattaa virkata alkukieros melko löysiä ketjusilmukoita, ettei tule liian leveä sitten, kun kiinteisiin silmukoihin siirtyy.

    VastaaPoista